изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:55 EEST
ТАЛЕВЦИ ДАРИХА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ НА ВЪЗРАСТНИ ХОРА    
ОбществоПо инициатива на Ученическия съвет и доброволци от Българския младежки червен кръст към СОУ „Димитър Талев“ бе организирана благотворителна акция по повод 1 октомври - Международен ден на възрастните хора. Кампанията провокира учениците да проявят съпричастност и емпатия, събирайки пакетирани храни за нуждаещите се.



В четвъртък учениците посетиха самотно живеещи възрастни хора, за да ги подкрепят и да изкажат благодарността си. Младежите занесоха в домовете им хранителни пакети, на някои от които имаше прикрепено и искрено детско послание за „непознатите“ баба и дядо, написано от третокласници и четвъртокласници. Храни бяха дарени и на социалната трапезария към храм „Света Троица“. Възрастните хора приеха неочакваната помощ с благодарност и похвала към инициативните младежи.
Кампанията е част от дългосрочните цели на училищното ръководство за възпитание в дух на доброволчество и милосърдие, както и от планираните дейности на УС и мисията на БМЧК при СОУ „Димитър Талев“ .
От ръководството благодарят на всички ученици и техните семейства, които подариха надежда на възрастните хора, както и на дирекция "Социално подпомагане" в Добрич за оказаното съдействие. НДТ


 


Сходни връзки

ТАЛЕВЦИ ДАРИХА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ НА ВЪЗРАСТНИ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди