изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:38 EEST
ЗА 5 ГОДИНИ ВЛИЗА В ЗАТВОРА ДИЛЪР НА ДРОГА    
Ред и сигурностОкръжната прокуратура във Варна постигна ефективна присъда от пет години лишаване от свобода и 30 000 лева глоба за подсъдимия Гюрсел Исмаилов, който беше обвинен за три престъпления за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение -  метаамфетамин и марихуана, както и наличие на прекурсори, материали и съоръжения, предназначени за синтез на наркотици – престъпления по член 354А, ал. 1 и член 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс.

Деянията, за които 34-годишният Исмаилов беше обвинен, са извършени в изпитателния срок на присъда от 2 години и 11 месеца затвор като участник в организирана престъпна група за същите престъпления, произнесена от Специализирания наказателен съд в София. Наблюдаващият делото прокурор от Окръжна прокуратура поиска от състав на Варненския окръжен съд да наложи на наркоразпространителя наказание от 6 години лишаване от свобода при първоначално строг режим и глоба от 40 000 лева.
Съдът призна за виновен Гюрсел Исмаилов и му определи да изтърпи най-тежкото от наказанията за извършените от него престъпления – пет години затвор при първоначално строг режим на изтърпяване на наказанието и глоба от 30 000 лева. С присъдата си окръжния съд превежда в изпълнение и наказанието на Исмаилов от 2 год. и 11 месеца, наложено след споразумение по дело на Специализирания наказателен съд, която също ще изтърпява при първоначално строг режим.
По оперативна разработка на МВР – Добрич, на 31 юли миналата година при  претърсване на гараж, нает от Гюрсел Исмаилов, както и в дома и автомобила на съпругата му бяха открити наркотичните вещества и материалите и съоръженията за синтез на наркотици.
Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен срок. НДТ


 


Сходни връзки

ЗА 5 ГОДИНИ ВЛИЗА В ЗАТВОРА ДИЛЪР НА ДРОГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди