изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:50 EET
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия предложи на САЩ директни преговори на военните за Сирия (ОБЗОР)    
Новини Москва. Всички действия на руската авиация в Сирия се разгласяват, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров. „Всичко, което се прави във връзка с нашата реакция на молбата на сирийското ръководство по оказване на военна помощ в борбата с терористите, се огласява“, заяви Лавров. Той допълни, че Русия е предложила на САЩ в скоро време да се проведат директни контакти между военните по темата Сирия, каза руският външен министър Сергей Лавров.

„От руска страна освен чисто профилактичната страна на въпроса беше предложено и по-съдържателно сътрудничество в борбата с тероризма. Ние подчертахме необходимостта в близко време да се проведат допълнителни директни контакти между военните. Нашите американски колеги обещават да дадат бърз отговор на това предложение“, каза Лавров. „Нашата позиция произтича от това, че всички официални и публични изявления на ръководството на САЩ и европейските страни говорят за нуждата от борба с „Ислямска държава“ и други терористични групировки, а в този контекст аз чух по-скоро позитивна оценка за решенията, взети от Русия в отговор на молбата на сирийското ръководство“, отбелязва той.
Русия е готова да контактува със Сирийската свободна армия, ако тя е дееспособна опозиционна група, съставена от сирийци, увери още Лавров.
„Аз помолих американския държавен секретар Джон Кери САЩ да ни предоставят някаква информация къде е тази ССА и кой я ръководи. Ние даже сме готови, ако това е действително запазила дееспособност въоръжена група на патриотичната опозиция, състояща се от сирийци, ние сме готови да установим контакт с нея. Но за сега никой нищо не ни е разказал“, заяви Лавров. Според него Сирийската свободна армия представлява фантомна структура . „Говорят ни за Сирийската свободна армия, но къде е тя? Тя остава фантомно образувание, за което нищо не е известно“, заяви Лавров.
Свалянето на действащия президент на Сирия Башар Асад ще бъде грубо нарушаване на нормите на международното право, заяви руският външен министър.
„Свалянето на управляващия в Дамаск режим би било най-грубо нарушаване на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, която одобри Женевското комюнике от 30 юни 2012 година. Това комюнике предвижда изключително мирното политическо и дипломатическо нормализиране на сирийската криза. Поради това звучащите от някои столици в последно време изявления, че ако се продължава по същия начин ще трябва да се разреши конфликтът по военен път с призив към нарушаването на международното право“, заяви Лавров.
Руският министър поясни, че не е получавано официално искане от Ирак за въздушни удари по „Ислямска държава“ на иракска територия.
„Аз чух изявлението на премиера на Ирак, че той би бил заинтересован руската авиация да помогне и за унищожаването на позиции на терористите на иракска територия. Той каза това след първите дни на операции ни в Сирия, които доказаха високата ефективност на нашите военни. Официални искания от Ирак обаче не са получавани“, коментира Лавров. www.focus-news.ne

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ИДИЛ

  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: AFP: През последните 24 часа Русия е извършила удари срещу девет обекта на „Ислямска държава“
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: NYT: С мощен удар по столицата на ИД Рака САЩ откриват втори фронт в Сирия
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Джихадисти се опитаха да превземат база с руски самолети в Сирия
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: И Китай подпука "Ислямска държава" в Сирия!
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Генщабът в Москва: Поразихме над 50 цели на "Ислямска държава", терористите са в паника, 600 бягат
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: „Ал-Джазира“: Ердоган планира да обсъди с Путин руските действия в Сирия
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Кремъл отговори хладно на молбите да бъдат спрени атаките срещу "Ислямска държава" (ВИДЕО)
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ракетният крайцер "Москва" атакува през Средиземно море
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Руските въздушни удари в Сирия засилват международното напрежение (ОБЗОР)
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Сирийците вярват, че Русия ще спаси страната им от терористите (ВИДЕО)

 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия предложи на САЩ директни преговори на военните за Сирия (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди