изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:34 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Чудо ли става в Сирия? Русия направи за седмица колкото САЩ за цяла година    
По света

Извънредно! НАТО призова Русия да спре въздушните удари над опозицията в Сирия.  Армията на Башар Асад подпука терористите (ВИДЕО). Пентагонът отчете скромен брой удари по "Ислямска държава"




Операцията на РФ в Сирия може да се окаже напълно успена, прогнозира немското издание Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Руските военни нанесоха съществени щети на терористичната групировка ИД в Сирия, като са унищожени комплекси от важни съоръжения.

Генералният щаб на Русия съобщи за разрушени 50 важни обекта на ИД. Даже ако са унищожени само част от тях, то това ще свидетелства едно: руснаците могат за седмица по ефективността си да надминат американците, които се намират там от година”, счита авторът на публикацията.

Заради категоричността на оценката по изключение цитираме дословно: Der russische Generalstab meldet die Zerstörung von 50 strategisch wichtigen Gebäuden der IS-Terrormiliz. Wenn auch nur ein Teil der russischen Berichte stimmt, könnten die Russen im Kampf gegen den IS in wenigen Wochen erfolgreicher sein als die USA in einem über einem Jahr.

Руските военни планират да засилят своите атаки против терористите. „Военните операции изглежда ще бъдат извършвани денем и нощем, при всякаква метеорологична обстановка”, коментира авторът.  http://www.blitz.bg

Извънредно! НАТО призова Русия да спре въздушните удари над опозицията в Сирия

НАТО настоява Русия да прекрати въздушните удари над Сирия. Искането е провокирано от преминаването без разрешение на въздушното пространство на Турция, съобщава Би Би Си.Както БЛИЦ съобщи, руски самолет прелетя над турска територия, а от Москва обявиха, че това е станало заради навигационна грешка. Руският посланик в Анкара беше привикан да обяснява за нарушаването на въздушното пространство на страна-членка на НАТО. Той получи и "силния протест" на турската страна.

В официално изявление на НАТО 28-те страни-членки предупреждават за "изключителната опасност от такова безотговорно поведение" и настояват Русия "да спре и да прекрати".

В интервю за турска телевизия премиерът Ахмет Давутоглу заяви, че правилата са ясни за всички, които нарушават въздушното пространство. "Турските военни сили са ясно инструктирани. Дори да е летяща птица, тя ще бъде прихваната", заяви той. Давутоглу отхвърли възможността от възникване на руско-турско криза, тъй като каналите за комуникация между двете държави остават отворени.

Становището на НАТО е изразено след заседание на Съвета за сигурност на Алианса.

"Съюзниците призовават Руската федерация незабавно да прекрати атаките срещу сирийската опозиция и гражданите, да фокусира усилията си върху "Ислямска държава" и да предложи решение на конфликта чрез политически преход", се казва в изявлението. НАТО простестира остро и срещу навлизането в пространството на нейна страна-член. "Съюзниците призовават руската страна да вземе всички мерки такива нарушения да не се случват в бъдеще", заявяват от Алианса.

http://www.blitz.bg

Армията на Башар Асад подпука терористите (ВИДЕО)

Преди началото на широкомащабната наезмна операция в сирийския град Дума армията на президента Башар Асад започна прочистване от бунтовници и терористи. Нейни части "обработват" къщи и кварталите, в които се крият членове на групировката "Джаеш ал-Ислям", съобщава lifenews.ru.Показани са кадри, в които танкове обикалят улиците на града, водят се сражения и по къщите. Операцията се води по въздух и с артилерия.

Войниците използват срещу терористите пушки, танкове, миномети и др.


http://www.blitz.bg

Пентагонът отчете скромен брой удари по "Ислямска държава"

Пентагонът в неделя отчете действията на американската коалиция, но в сводката си количеството на полетите със самолети, както и списъкът с поразените цели са много скромни, пишат руските медии. В събота американската коалиция е нанесла три пъти по-малко от руските - само шест авиоудара по позиции на ИДИЛ. Около град Ал-Хасак, в резултат на три удара, са унищожени три тактически подразделения, три сгради, огнева позиция и, както се казва в сводката, мотоциклет на бойците.

"РИА Новости" предава, че в околностите на град Рака, столицата на ИДИЛ, и населените места наоколо е унищожено тактическо подразделение.  http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ИДИЛ

  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия предложи на САЩ директни преговори на военните за Сирия (ОБЗОР)
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: AFP: През последните 24 часа Русия е извършила удари срещу девет обекта на „Ислямска държава“
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: NYT: С мощен удар по столицата на ИД Рака САЩ откриват втори фронт в Сирия
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Джихадисти се опитаха да превземат база с руски самолети в Сирия
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: И Китай подпука "Ислямска държава" в Сирия!
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Генщабът в Москва: Поразихме над 50 цели на "Ислямска държава", терористите са в паника, 600 бягат
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: „Ал-Джазира“: Ердоган планира да обсъди с Путин руските действия в Сирия
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Кремъл отговори хладно на молбите да бъдат спрени атаките срещу "Ислямска държава" (ВИДЕО)
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ракетният крайцер "Москва" атакува през Средиземно море
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Руските въздушни удари в Сирия засилват международното напрежение (ОБЗОР)

 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Чудо ли става в Сирия? Русия направи за седмица колкото САЩ за цяла година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди