изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:20 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 5.10.2015    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 5.10.2015


В периода от 02 октомври до 04 октомври на територията на ОД МВР Добрич е проведена специализирана полицейска операция срещу разпространение на наркотични вещества. В хода за операцията са задържани 7 лица, като при последвалите процесуално следствени действия в частни домове на територията на гр. Добрич, кв. „Рилци” в гр. Добрич и в гр. Генерал Тошево са открити и иззети голямо количество наркотични вещества (амфетамин – 1600 гр., марихуана – около 100 гр.), електронни везни и др. вещи. Образувани са досъдебни производства, работата по установяване на престъпната дейност на лицата продължава.

 

На 03 октомври в РУ 01 Добрич се тъжи лицето И.И. (66 г., от гр. Добрич), за  това че неизвестен извършител му е отнел мотопед марка „Сузуки”, който е бил оставен на паркинг по ул. „България” в гр. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 03 октомври, около 23:30 часа, в РУ Балчик е получено съобщение от Р.А. (63 г.) за извършена кражба в с. Царичино. Установено е, че за времето от 16:00 часа до 23:20 часа на същата дата, неизвестен извършител е проникнал през незатворен прозорец в дома на тъжителката и е извършил кражба на 2 800 лева, 3 мобилни телефона и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.

 

На 03 октомври, около 03:57 часа, в КК „Албена” е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен С4” със софийска регистрация, управляван от 32-годишен водач. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,73 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан З.З. (от гр. София). По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Албена.

 

На 04 октомври, около 01:35 часа, в РУ Балчик е получено съобщение за настъпило ПТП по ул. „Христо Ботев” в гр. Балчик. Установено е, че водачът на лек автомобил „Опел” с варненска регистрация, поради движение с несъобразена скорост губи контрол над автомобила и се удря в бордюр. В резултат на ПТП са настъпили материални щети по автомобила. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,79 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Д. (34 г., от гр. Варна). По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.

 

 

На територията на ОД МВР Добрич през почивните дни са регистрирани 7 пожара без материални загуби и 1 пожар с материални щети.

 

На 04 октомври, около 21:50 часа, е получено съобщение за възникнал пожар в сушилня за орехи в гр. Генерал Тошево, собственост на А.И. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 00:10 часа. Вследствие на пожара са изгорели покривна конструкция, промишлено оборудване, бяла и черна техника и 2,5 тона орехи. Причината за възникването на инцидента е техническа неизправност.

 

 

05.10.2015 г.                                                                     ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 5.10.2015 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди