изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:28 EEST
Убиха 18 саудитски офицери в Йемен    
По света Най-малко 18 души, предимно офицери от Обединените арабски емирства, бяха убити при поредица от атаки днес в Аден, временната столица на международно признатото правителство на Йемен, съобщи „Стандарт”.

Експлозии разтърсиха хотел "АлКаср" във втория по големина йеменски град. Йеменският премиер ХаледБахах и министри от неговото правителство са настанени в хотела от миналия месец, когато се завърнаха в страната след 6-месечно изгнание в Саудитска Арабия.

"Има мъртви и ранени", каза официален източник, пожелал да запази анонимност.

Самият премиер е невредим, съобщи официален източник, цитиран от АФП. Експлозии разтърсиха и две сгради в Аден, където са настанени офицери от ОАЕ, съобщи ДПА, като се позова на йеменския вестник "Ал Гад".  http://pik.bg

Кървава сватба в Йемен след въздушни удари

ватба в Йемен потъна в кръв, след като беше атакувана по въздуха погрешка. Не по-малко от 75 души са загинали след бомбардировката, а десетки са ранените, съобщи телевизионният канал Press-TV.

Сред жертвите има много деца и жени.

По данни на АР бомбардировката е дело на коалицията, която оглавява Саудитска Арабия. Представител на правителството на страната вече заяви, че авиоударите са нанесени погрешка. Тяхна цел са били бунтовниците от шиитското движение хуси.

Сблъсъкът между йеменските власти и бунтовниците се активира през август миналата година. През януари тази година бойното крило на хусите "Ансар Аллах" завзе столицата на страната Сана.

http://news7.bg

 


Сходни връзки

Убиха 18 саудитски офицери в Йемен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди