изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:26 EEST
ТАЛЕВЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА "НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УРОК НА СВЕТА"    
ОбразованиеНад 300 ученици от 3 до 12 клас на СОУ „Димитър Талев” взеха участие в „Най-големият урок на света”. В България инициативата се проведе в над 500 класа в страната под егидата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН в партньорство с УНИЦЕФ България и Министерство на образованието и науката.


Учениците се запознаха със 17-те глобални цели на устойчивото развитие и основните им измерения – икономическо, социално и екологично. Стремежът на всички хора на планетата през следващите 15 години е чрез глобалните цели да се постигнат изкореняване на крайната бедност, справяне с неравенствата, несправедливостта и  климатичните проблеми.
Учениците споделяха кои са за тях най-големите проблеми на хората - войната, бедността, насилието между хората, гладът, замърсяването на околната среда  и други. Под формата на дискусия децата направиха своите предложения за достигане на 17-те глобални цели. Пъстроцветни рисунки изпращат техните послания за един по-добър и красив свят.
В своята универсалност Глобалните цели за устойчиво развитие са предназначени за всеки човек, но и зависят от всеки човек! Сегашните ученици ще са тези, които ще бъдат двигател на промяната през следващите 15 години, какъвто е и обхватът на Целите (2015 - 2030 г.) Затова е важно точно те да научат „Най-големият урок в света". Според УНИЦЕФ те са ПОСЛЕДНОТО поколение, което има шанса да спаси планетата от климатичните промени - и първото, което би могло реално да премахне глада, дискриминацията и насилието навсякъде по света. НДТ


 


Сходни връзки

ТАЛЕВЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА "НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УРОК НА СВЕТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.39 секунди