изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:51 EEST
ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО ЗАКУПИ ДВЕ ПОЛИЦЕЙСКИ КОЛИ    
НовиниДва нови автомобила за нуждите на органите на реда закупи община Генерал Тошево в края на месец септември. Колите са марка Лада „Нива” и вече са доставени в общинския център. Машините са високопроходими и отговарят на всички технически задания, заложени в обществената поръчка.

С тази придобивка се очаква работата на патрулиращите екипи както в града, така и по селата да бъде значително облекчена, предвид голямата територия, която се обслужва. В рамките на дългогодишното споразумение между Общинска администрация и полицейското управление, ще бъде разписан и договор за послужване, който ще гарантира целесъобразното експлоатиране на новите автомобили.
    Средствата за колите бяха гласувани на редовно заседание на Общинския съвет в Генерал Тошево през тази година. По предложение на местните структури на Министерство на вътрешните работи и с оглед създаването на безопасна и сигурна градска среда, във финансовия план на общината за второто шестмесечие на 2015 година бяха включени допълнителни средства в размер на 131 хил. лв. С тях, освен вече закупените и доставени високопроходими автомобили, се предвижда да бъдат изградени гаражи за новите пожарни автомобили на района служба «Пожарна безопасност и защита на населението», както и да бъде монтирано видеонаблюдение на места с високо обществено значение.
    От началото на демократичните промени до сега общината е закупила и предоставила на Районно управление „Полиция” и районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” 7 нови автомобила, от които 5 с висока проходимост.
    Мерките са резултат от дългогодишното ползотворно сътрудничество между общинското ръководство и полицейското управление, като имат за цел опазване на обществения ред, превенция, противодействие на престъпленията и обезпечаване на сигурността на гражданите. Модел, който вече дава резултати в няколко големи български града. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО ЗАКУПИ ДВЕ ПОЛИЦЕЙСКИ КОЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди