изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:42 EEST
ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ПРАВЯТ ПЪРВА КОПКА НА НОВИЯ КИТАЙСКИ ФУРАЖЕН ЗАВОД    
КитайБългаро-китайската компания вчера получи първия сертификат за инвестиция клас „В“ от община Добрич. Намерението е след изграждането на пълния капацитет на завода той да изнася 300 000 тона продукция годишно за Китай

Първият сертификат за инвестиция клас „В“ бе връчен от община Добрич на българо-китайското дружество "България Тианшинонг Фийд Ко" ООД.  Общината ще стимулира изпълнението на инвестиционния проект със съкратена процедура на предоставяне на административните услуги, заяви заместник-кметът Пламен Ганчев, който връчи сертификата.
Сертификатът се издава след заявено желание от страна на инвеститора фирма и Решение от 16.09.2015 г. на Общински съвет (ОбС) в град Добрич в изпълнение на Закона за насърчаване на инвестициите, Общинската Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение и реда за издаване на такъв сертификат.
По думите на арх. Ганчев, инвестицията на този етап е в размер до 5 милиона лева, с около 50 работни места. Той изрази надежда от името на общинската администрация, че инвеститорът след получаване на сертификата, ще се възползва максимално от възможностите, които дава той за бизнеса. Обектът ще е нов и чрез него ще се разшири трудовата заетост на територията на общината, допълни арх. Ганчев. Той изрази надежда, че новият завод ще е готов до една година.
„Благодарим за този сертификат. Ще се постараем максимално бързо да построим завода. Надяваме се да има хора, които отговорно и съвестно да работят“, сподели Надя Маринова, която е българският съсобственик в компанията, а другите двама са китайски граждани.
 „Подборът на град Добрич за реализиране на инвестицията не е случаен. Понеже районът има най-голямо и най-развито земеделско производство на царевица и други земеделски култури, а китайският пазар има нужда от тези продукти, решихме след около година-две проучвания, да изберем именно град Добрич. Освен основната причина - високо развито земеделие и добра продукция, Добрич е близо до пристанище Варна, където ще бъде експортирана продукцията от България за Китай. Не на последно място и усещането ни, че имаме силна подкрепа от местната власт и областния управител. Това ни дава допълнителни стимули да реализираме инвестицията си тук. Надяваме се до края на годината да направим първа копка, а догодина да обявим старта на нашата фабрика за фуражи“, обясни Лиу Чунюнг – търговски пълномощник на компанията.
В годините инвестицията ще бъде по-голяма, но първоначално е взето  решение максимално бързо да бъде построен заводът с минимални мощности. „Започваме с два силоза, с една линия, просто, за да може да се построи завода, да си вземем разрешителното, да започнем производство с малки капацитети. В бъдеще, когато заработи цикълът, ще продължим с изграждането на втори и трети етап - още силози, още производствени линии, докато достигнем максимален капацитет“, обясни Надя Маринова. Първоначалната инвестиция е 5 млн. лв., но тя ще расте, докато се стигне максимален капацитет от 300 хил. т годишно износ. Цялата продукция на завода ще бъде осъществена по рецепти от Китай и за износ за Китай. За техните животновъдни стопанства. Работните места ще бъдат над 90, когато завода се изгради напълно. Компанията ще използваме много външни фирми – за счетоводство, правно обслужване и други. В самия завод ще работи на 4 смени непрекъснат цикъл и в самото производство ще са ангажирани около 50 души. Заводът в Добрич ще купува суровина от района, както и районите наоколо Шумен, Варна, Силистра.
Друг завод в България фирмата ни няма, но китайският инвеститор има такъв завод в Китай - подобен.
Лиу Чунюнг е учил в "Право" в Софийския университет, а  след това се е занимавал със собствен бизнес. Последно е бил търговски представител в държавна китайска компания, която е работила у нас. Той съобщи, че следващият месец българо-китайската фирма ще участва във форум в Шанхай, организиран от Българската агенция за инвестиции ще организира форума с цел да привлече повече китайски инвеститори и компании, които да реализират техните бизнес намерения в България.  НДТ


 


Сходни връзки

ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ПРАВЯТ ПЪРВА КОПКА НА НОВИЯ КИТАЙСКИ ФУРАЖЕН ЗАВОД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди