изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:13 EET
УСПЕШНО РАБОТЯТ ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП    
НовиниРезултатите от предоставяната социална услуга Център за настаняване от семеен тип по проект „Шанс за по-добър живот” бяха представени на информационно събитие в Добрич.

Присъстваха зам.кмет ”Хуманитарни дейности” Камелия Койчева, ръководителя на Проект„Шанс за по-добър живот” - Иванка Титова, ръководителя на Компонент 1 – Изграждане на 4-ри Центъра за настаняване от семеен тип – инж. Даниела Милкова, Снежана Ванкова – ръководител на екипа към Фондация”Лумос” в Добрич, директори на социални услуги, членове на екипа за управление на проект „Шанс за по-добър живот”, общински служители и др.
Отчетено бе, че на територията на Община Добрич се изпълнява  проект „Шанс за по-добър живот”, финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.Стойността на договорените средства е 641 105,66 лв.
Със Заповед на Кмета на Общината е създаден екип за организация, управление и изпълнение на дейности по проекта, които стартираха на 1 ноември миналата година. През ноември  стартира първи етап от набирането на персонал, който да бъде пряко ангажиран с подготовката за преместването на децата и младежите - 17 лица – директор, медицински сестри, детегледачи, социални работници. През следващия месец бяха назначени първите 17 човека от персонала. Проведени са обществени поръчки за външните специалисти (които да подпомагат екипите в ЦНСТ, за изпълнители за доставки на кетъринг, консумативите, материалите, лекарства, храните, нформационната кампания.
Проведени са многобройни  работни срещи с Дирекция ”Социално подпомагане”, Фондация ЛУМОС, специалисти от социалните услуги, от ДДУИ Крушари, Дома за медико социални грижи за деца. Обсъдени са списъците на децата и младежите с увреждания. Сформиран е работен екип, който да разработи критерии, по които децата и младежите да бъдат разделени в 4те ЦНСТ  - индивидуални оценки, възраст, пол, емоционална връзка с друго лице. През февруари тази година са назначени и останалите 35 човека, непосредствено преди откриването на социалната услуга. С цел постепенно да се запознаят с   новата среда, децата и младежите са били  извозвани до ЦНСТ.
От началото на проекта до момента , екипите получават подкрепа и продължават да се обучават от Фондация ЛУМОС. Обученията са специализирани, подържащи, както и ежемесечни супер визии. От март тази година започна поетапно преместването на децата и младежите в центровете за настаняване от семеен тип.
Подкрепа екипите получават и от външните специалисти, както и от специалистите на Фондация ЛУМОС за „интензивното общуване”.
 До момента в ЦНСТ има настанени  46 деца и младежи с увреждания, като от тях 13 деца посещават специалисти в ДЦДУ, 12 младежи посещават специалисти в ДЦВУ и ЦСРИ, а 24 деца и младежи са записани в училище Петър Берон, 10 от тях се посещават от ресурсен учител. НДТ
 


Сходни връзки

УСПЕШНО РАБОТЯТ ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди