изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:02 EEST
РБ "ДОРА ГАБЕ" ГОСТУВА В "ХОБИСКЛУБ"    
КултураРегионална библиотека „Дора Габе” гостува а 6 октомври в сдружение "ХобиСклуб". В традиционния за срещи вторник членовете на клуба и библиотекарите се срещнаха, за да споделят отминалия наскоро 1-ви октомври – Ден на поезията, музиката и възрастните хора, а се оказа и празник на кафето - Специален ден в годината.

След Решение на Международния съвет по музика в ЮНЕСКО във Франция през 1975 г. е обявен за празник на музиката и вече в 120 страни се чества като такъв, а от 1990 г. с Решение на ООН е обявен и за празник на възрастните хора. В България се отбелязва и като Ден на поезията, а в Япония на кафето. Наситен с празници делник. По този повод в ХобиСклуб се проведе музикално литературно четене.
Библиотечният специалист Светла Петрова гостува на клуба за литературно четене и представяне на библиотечни документи. Темата на литературно-музикалното четене бяха 120-годишнината от рождението на Сергей Есенин и 190-годишнината от рождението на Йохан Щраус-син. Присъстващите бяха запознати с емоционално богатата, обаятелна личност на руския поет Есенин. Прочетените стихове на поета на любовта и милосърдието предизвикаха възторга на слушателите. По тяхно желание беше прочетен и разказ от друг руски автор Константин Паустовски, съвременник на Сергей Есенин. А валсовете на Йохан Щраус –син се оказаха един подходящ завършек на срещата.
С настроение и усмивки премина един наситен с емоции красив празник в делничния вторник на „ХобиСклуб”. НДТ


 


Сходни връзки

РБ "ДОРА ГАБЕ" ГОСТУВА В "ХОБИСКЛУБ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди