изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:20 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Военна сводка: Руските ВВС преброиха точните удари в Сирия за седмица (ВИДЕО)    
По света Русия започна операция срещу „Ислямска държава” в Сирия на 30 септември. Оттогава, по данни на Министерството на отбраната, авиацията е извършила 120 полета, унищожавайки 110 цели на територии, контролирани от терористите. На 7 октомври към руските ВКС се присъедини Каспийската флотилия. Четирите й кораба са изстреляли по позиции на ИД 26 крилати ракети.

Поразени са:

71 БТР-а
30 автомобила;
19 командни пункта;
два комуникационни центъра;
23 склада с гориво и въоръжение;
шест фабрики за производство на взривни вещества;
няколко артилерийски позиции;
няколко тренировъчни лагера


Основната цел на операцията на Руската федерация в Сирия е разрушаване инфраструктурата на бунтовниците с цел намаляване способността им да се противопоставят на правителствените войски и осигуряване на възможност армията на президента Башар Асад да се прегрупира и да премине в настъпление, пише RT.com. Руската авиация е нанесла удари по цялата територия на Сирия – от т.нар. столица на джихадистите Ряка, разположена в североизточната част на страната, до древния град Палмира. По данни на руското отбранително ведомство, бомбардировките са разколебали бойния дух на терористите, принуждавайки хиляди от тях да се впуснат в бягство. Екстремистите, решили да останат, спешно местят оцелялото въоръжение и техника в оживените райони, използвайки като прикритие населението на градовете и исторически ценности.


От руското Министерство на отбраната съобщават, че срещу терористите използва над 50 самолета и хеликоптери. Официалният представител на министерството генерал-майор Игор Конашенков отбеляза, че всички самолети, участващи в операцията, са модернизирани и оборудвани с  най-новата навигация и насочване. Су-24М и Су-25 са в основата на авиационната група.



Руските ВВС използват и многоцелевия изтребител-бомбардировач Су-34. Той е предназначен за нанасяне на ракетно-бомбени удари по сухопътните и морски цели по всяко време на деня. Руската авиация използва и високоточни снаряди, които са в състояние да уцелват обекти на ИД от над 5000 метра височина, правейки самолетите практически неуязвими за противоракетната отбрана на врага. Руските изтребители и бомбардировачи са най-уязвими по време на излитане и кацане, затова около авиобаза „Хмеймим” непрекъснато патрулират бойни хеликоптери Ми-24 и Ми-8.





На 7 октомври четири кораба на Каспийската флотилия изстреляха 26 крилати ракети по позиции на терористите в Сирия. За това докладва пред руския президент Владимир Путин на министърът на отбраната Сергей Шойгу. "Освен авиацията, тази сутрин привлякохме и четири кораба на Каспийската флотилия. Четирите ракетни кораба изстреляха 26 крилати ракети „Калибър” по 11 цели”, каза Шоугу, цитиран от РИА „Новости”. Той добави, че ракетите са показани своята ефективност на разстояние 1,5 хил. км., всички цели са били поразени, жертви сред цивилното население там.Министерството на отбраната съобщи, че операцията е извършена от ракетния кораб "Дагестан" и по-малките ракетни кораби „Град Свияжск”, „Углич”, „Великий Устюг”.  http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ИДИЛ

  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: УКРАИНСКИ ФАШИЗЪМ: Украински депутат събира данни за руските летци, за да ги даде на „Ислямска държава”
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Военна сводка: Русия показа масирани удари с високоточни крилати ракети по обекти на терористите (ВИДЕО)
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Руски бойни кораби обстрелват позиции на „Ислямска държава“ от Каспийско море
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: AFP: САЩ НАПРАВИХА КРАЧКА КЪМ ОБЕДИНЯВАНЕ НА УСИЛИЯТА С РУСИЯ СРЕЩУ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Сирийските спецслужби прихванаха колона с хиляда мини и ракети от Йордания за "Ислямска държава"
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Военна сводка: Руските ВВС са ударили десетки щабове и танкове на терористи със Су-34, Су-24М и Су-25 (ВИДЕО
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия предложи на САЩ директни преговори на военните за Сирия (ОБЗОР)
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: AFP: През последните 24 часа Русия е извършила удари срещу девет обекта на „Ислямска държава“
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: NYT: С мощен удар по столицата на ИД Рака САЩ откриват втори фронт в Сирия
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Джихадисти се опитаха да превземат база с руски самолети в Сирия
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Военна сводка: Руските ВВС преброиха точните удари в Сирия за седмица (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди