изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:51 EEST
Д-Р НОВОСЕЛСКА Е ГОСТ НА ОТКРИВАНЕТО НА ГАЗОПРОВОД ДОБРИЧ - СИЛИСТРА    
ИкономикаОбластният управител д-р Маргарита Новоселска ще присъства на официалната церемония по въвеждане в експлоатация на газопровод високо налягане и автоматична газорегулираща станция в гр. Силистра /АГРС/ днес. Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

Откриването на обекта ще се състои на площадката на АГРС Силистра, днес от 13 ч., съобщават от Министерството на енергетиката. На церемонията ще присъстват министър Теменужка Петкова, изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов, представители на местния бизнес и други. За участие в събитието е поканен и министър-председателят Бойко Борисов. С реализацията на проекта дунавският град ще бъде присъединен към българската газопреносна мрежа. Това ще даде възможност за газификация на потребителите както в Силистра, така и в общините Алфатар, Дулово и Добричката община Тервел. Проектът е съфинансиран по линия на Международен фонд „Козлодуй“. Лично премиерът Бойко Борисов съобщи преди два дни, че 80-километровият газопровод между Добрич и Силистра е готов и на 5 октомври "Булгартрансгаз" е получил акт 16. Той изтъкна, че проектът е бил замразен в продължение на две години, а новото ръководство на преносната компания го е завършило само за шест месеца.
Областна администрация Добрич припомня, че през 2010 г. Областният управител на Добрич Желязко Желязков участва в поредица координационни срещи по газификацията на Силистра.
По-късно, на 5 март 2013 г., на церемонията „първа копка“, тогавашният изпълнителен директор на "Булгартрансгаз“ Кирил Темелков бе заявил, че дружеството разполага с разрешение за строеж на газопровода от месец декември 2012 г. Уверил е, че е налично цялото оборудване за газопровода, и че са налице всички условия за ефективна дейност. Гарантирал е, че до края на 2013 г. газопроводът от Добрич до Силистра ще бъде изграден. В събитието, на което е даден символичен старт на строителството - 5 март 2013 г., сред официалните гости са били: областните управители на Добрич и Силистра Желязко Желязков и Николай Димов, както и кметовете на общините Добрич и Силистра - Детелина Николова и д-р Юлиян Найденов. НДТ


 


Сходни връзки

Д-Р НОВОСЕЛСКА Е ГОСТ НА ОТКРИВАНЕТО НА ГАЗОПРОВОД ДОБРИЧ - СИЛИСТРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди