изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:01 EET
33 ЕКИПАЖА НА СТАРТ В РАЛИ "СТАРИ СТОЛИЦИ"    
Спорт46-то издание на Рали „Стари столици" ще се проведе в Шумен на 10 и 11 октомври. Тази година стартът в града е предпоследен кръг от националния рали шампионат и участие в него ще вземат 33 екипажа от 5 класа.

В първия ден стартът на надпреварата, по традиция ще бъде даден пред сградата на Община Шумен от 12:30 ч., след което ще се проведат 4 скоростни отсечки - „Детелината", „Валерий Великов", „Пивовара" 1 и 2.
В неделя предстоят нови 5 отсечки, първата „Ардашес" 1 ще започне в 09:28 ч., следват „Новосел" 1, „Ардашес" 2, „Новосел" 2 и „Шуменска крепост".
Общо състезателните етапи са 9, с дължина от 85,10 километра.
Директорът на Рали "Стари столици" Савко Панайотов обясни, че тазгодишната надпревара се отличава със своята компактност и възможността, която ще има публиката да наблюдава състезателите по два пъти един след друг, тъй като всеки етап ще се повтаря непосредствено след първото преминаване на автомобилите.
В Шумен ще се състезават лидерите във временното класиране на националния шампионат Георги Василев и навигатор Стефан Добрев с Митцубиши Лансер Ево 9, вторият във временното класиране Христо Атанасов, с навигатор Марин Иванов също ще вземе участие в ралито.
В Шумен ще се състезава и миналогодишният шампион Пламен Стайков. Клубът домакин "Стари столици" ще бъде представен от шуменеца Мартин Сурилов и навигатора Здравко Здравков, с автомобил Митцубиши Лансер Ево 9.
По време на шуменското рали ще бъде почетена паметта на трагично загиналия, по време на състезание пилот Тодор Славов. Неговият навигатор, шуменецът Петър Илиев ще управлява автомобила на Славов Рено Клио, който ще бъде със състезателен номер 1 и ще премине през първите два етапа. След това колата ще бъде паркирана в сервизния парк, където ще бъде облепена със стикери за всички постижения и титли на покойния рали състезател.
Организаторите допълниха, че трасето за състезанието е напълно подготвено и изказаха благодарност за помощта, която е оказала Община Шумен.
Нововъведението през тази година е надпреварата за Купата на Община Шумен, в която ще се включат 7 състезатели. Те ще шофират по трасето на ралито, но няма да бъдат част генералното класиране.
В Шумен ще се проведе и едномарковия шампионат Хюндай рейсинг трофи, в който ще се пуснат 4 автомобила Хюндай I20 купе.
Савко Панайотов отправи призив към зрителите да бъдат изключително внимателни и предпазливи и да наблюдават състезанието само от посочените за това места.
Състезателните отсечки ще бъдат затваряни за движение 70 минути преди преминаването на първия рали автомобил. Награждаването на победителите ще се състои отново пред Община Шумен в неделя от 14:30 ч.

 


Сходни връзки

33 ЕКИПАЖА НА СТАРТ В РАЛИ "СТАРИ СТОЛИЦИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди