изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:59 EEST
БЪЛГАРИЯ НА ПЪТ ДА ИЗГУБИ МЯСТОТО СИ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА    
СпортБългария е на път да остане без право на директно участие във волейболната Шампионска лига от сезон 2017/18 година, съобщава zadupnitsa.com. Причината е, клубният коефициент на страната, който ще се срине при новото изчисляване догодина и почти сигурно няма да стигне за запазване на директното участие в групата на шампионите.

През този сезон България имаше право на 4 участници в европейските клубни турнири, но в крайна сметка ще е само с един. Това драстично ще удари по клубния коефициент.
Всяка година от Европейската волейболна конфедерация (ЦЕВ) уведомяват страните за клубния коефициент и ранглистата при мъжете и жените. След като ЦСКА на два пъти участва с "уайлд кард", а след това и Марек Юнион-Ивкони, съчетано с участието и на другите наши представители в евротурнирите, които също постигаха успехи, доведе до повишаване на коефициента, а оттам и намери нашата страна място в групите на Шампионска лига.
Любопитното е, че въпреки миналогодишното изискване на БФВ, че всеки отбор, който е придобил право на участие в Европа е длъжен да го направи, то в крайна сметка само Марек Юнион-Ивкони ще играе на Стария континент. Добруджа 07 (Добрич), който бе с най-големия бюджет, се отказа изненадващо, въпреки многото пари и ВК Монтана (Монтама) се отказа, както това направиха ЦСКА (София) и Нефтохимик 2010 (Бургас).
Единствено чудото може да спаси България от този резил. Чудото минава през поне 10 точки, които да спечели Марек Юнион-Ивкони в Шампионска лига този сезон. При съперници като руския Белогорье (Белгород) с Дмитрий Мусерски и компания, с турския Аркас Спор (Измир) и германския Берлин РВ (Берлин), то дупничани са абсолютни аутсайдери, още повече, че съставът отново е изграден от младоци, а участието е само с една цел – обиграване.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ НА ПЪТ ДА ИЗГУБИ МЯСТОТО СИ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди