изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:00 EEST
БИ БИ СИ: Юнкер: ЕС да възстанови отношенията си с Русия, САЩ да престанат с диктата!    
Европейски съюз

ЕС трябва да възстанови „практическите си отношения“ с Русия и да не позволява на САЩ да диктуват своята политика, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, пише Би Би Си. Юнкер също така каза, че той не е съгласен с твърдението на президента на САЩ Барак Обама, че Русия е само „регионална сила“.



„Ние трябва да положим усилия за изграждането на практически отношения с Русия. Това не е много привлекателно, но това трябва да се направи, не можем да продължим в този дух,“ – каза Юнкер. Според ръководителя на Европейската комисия Русия трябва да бъде третирана с уважение.

Ръководителят на комисията в Държавната дума по международните въпроси Алексей Пушков написа в „Twitter“, че изявлението на Юнкер проправя пътя към върха на отмяна на санкциите срещу Русия. „Това ще бъде труден процес: ще му се противоставя цялата антируска Европа“ – пише Пушков.

Интересното е, че през март Юнкер направи предложение за създаване на европейска армия, за да се покаже на Русия, че Европейският съюз сериозно защитава своите ценности. Това председателят на Европейската комисия посочи, че участието на Русия във военния конфликт в източната част на Украйна прави аргументите в полза на създаването на европейска армия по-убедителни.

Миналата седмица Обама заяви, че Русия отлага политическото решение на конфликта в Сирия и със своите въздушни удари само укрепва групировката „Ислямска държава“. „Ислямска държава“ е призната в много страни за терористична организация.  http://spodeli.eu
 


Сходни връзки

БИ БИ СИ: Юнкер: ЕС да възстанови отношенията си с Русия, САЩ да престанат с диктата! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди