изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:33 EEST
Протест „СТОП ТТИП” се състоя в Добрич    
ОбществоДобрич. Въпреки непрестанния дъжд от сутринта и хладното време в Добрич се състоя протест „СТОП ТТИП”, предаде кореспондентът на Радио „Фокус“ – Варна. На днешната дата се отбелязва Международния ден на земята. Протестът в добруджанския град е организиран от Гражданска инициатива против проучването и добива на шистов газ по метода на хидравлично разбиване. Синтия Недялкова, представител на тази инициатива, се обърна към присъстващите с апел гражданите да не позволяват да се случва Трансатлантическото търговско споразумение за инвестиции. Ето и мотивите:

„Живеем в тежки, смутни времена! Почти на границите на Еврoпа се води война! Няма да коментирам кой и защо я води! Всеки мислещ човек е длъжен да се информира и да си състави мнение! Потоци от хора заливат Европа и България! Няма да коментирам кой организира това! Няма да коментирам дали са бежанци или икономически мигранти! Всеки сам може да си направи изводите! Факт е, обаче , че Европейският съюз е безсилен да се справи с този проблем! Всички видяхме, че лидери няма, че мненията са крайно разделени и граничат ту със сълзливо защитаване на правото на всички, неизвестно от целите им, да бъдат приютени, нахранени, ту с крайно противоположното мнение да бъдат изгонени, неприети, дамгосани, заради цвят на кожа и религия, отново всички! В тази ситуация, обаче, има една непроменлива величина, а именно - постоянният и засилващ се натиск върху европейските народи и лидери за подписване на споразумението ТТИП! Колкото и секретно да се водиха преговорите, народите все пак разбраха за какво става въпрос! Надявам се и всички българи да са разбрали това! По тази причина няма да се впускам в подробни обяснения, а само ще спомена, че ако това споразумение бъде подписано, ще стовари върху нас, европейците, още една война - войната с богатите корпорации! Те ще получат правото да разпространяват ГМО по всякакъв начин (засега има някакви ограничения в България и Европа)! Ще могат безнаказано да ни захранват с месо от животни пълно с хормони, обработено с хлор и т.н. Здравеопазването, социалните придобивки на европейците ще бъдат подложени на неимоверен натиск! Дори ние, в България, ще разберем, че все пак сме имали някакво хуманно здравеопазване и социална защита над индивида, колкото и да не са ни е харесвали! Не на последно място, земите ни ще бъдат подложени на агресивно проучване и добив на всякакви подземни богатства, включително на шистов и въглищен газ от наднационални корпорации! И тогава дори не бихме могли да се позоваваме на мораториуми и закони за забрана на някои технологии в нашите държави, имам предвид европейските, защото съответната корпорация ще има правото да съди държавите за пропуснати ползи!“. Привържениците на идеята считат, че ако протестите, които се провеждат на днешната дата по цял свят, имат ефект, това ще е постигнато добро за хората и за поколения напред. В Добрич е стартирана и подписка в подкрепа на идеята. Протестът, макар и не многоброен, се състоя пред градинката на църквата "Св. Георги".
Жулиета НИКОЛОВА
http://www.focus-news.net

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ
 


Сходни връзки

Протест „СТОП ТТИП” се състоя в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди