изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:26 EEST
ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ НИ СА ГЕРОИ! СРАЗИХА В МЪЖЕСТВЕН ДВУБОЙ ХОЛАНДИЯ С 3:2 ГЕЙМА! ЧЕСТИТА РАДОСТ, БЪЛГАРИ!    
Спорт  Геройски мач на българските момчета, на българските мъже на волейбола, които отново донесоха радост на всички българи, каквато новите ни политици вече повече от 25 години не могат да донесат. Не става въпрос за тази мъжка победа. В спорта се случват и неудачи. Става въпрос за държавническо отношение към участието им в националния отбор на България по волейбол. Браво, мъже! Тежък, атрактивен и успешен мач. Радост за 13-те хиляди зрители в зала "Армеец", които бяха преки свидетели на двубоя и неистово поддържаха отбора, радост за милионите зрители, които до полунощ живяха със своите герои.  НДТ


Българският национален отбор по волейбол се класира директно за четвъртфиналите на Европейското първенство, което се провежда у нас и в Италия. Тимът на Пламен Константинов постигна страхотна и много тежка победа над Холандия с 3:2 (29:27, 20:25, 28:26, 23:25, 17:15) гейма и след три победи в групата прескача осминафиналите и отива директно на четвъртфиналите.

Препълнената зала „Арена Армеец” видя невероятен тричасов двубой, изпълнен с много обрати и несломим дух от страна на „лъвовете”. Българските волейболисти минаха и през голяма трудност по време на втория гейм, когато титулярното либеро Теодор Салпаров се контузи. Съдиите не позволиха в игра да се появи Андрей Жеков, който не бил записан в групата за тази среща. Допълнително напрежението нагнети треньорът на холандците Хидо Фермюлен, който влезе в остър спор с Константинов и съдиите, за да не може Жеков да влезе в игра. Така на игрището на нетипичната за него позиция либеро се появи Владислав Иванов.

Това даде отражение в играта на тима ни и последва спад, който бе използван добре от „лалетата”. Българските волейболисти обаче се съвзеха и отново излязоха напред в резултата. Съперникът не се даде и вкара срещата в решителен тайбрек.

В него България излезе напред в резултата с 3:1, но „лалетата” обърнаха до 3:4. От тук до 10:10 резултата вървеше точка за точка. Нито един от двата тима не успя да излезе напред с повече и точка и настана голямо надхитряне. България достигна до мачбол при 14:13, но блокадата на Холандия спря атаката ни и се стигна до ново равенство. Чудесна блокада на Градинаров отново ни даде мачбол, но блок-аут доведе до изравняване. Сервис в аут и нова възможност за приключване на двубоя. Този път нищо не можеше да спре България – страхотна блокада и победата е за нас!

На четвъртфиналите България ще се изправи срещу победителя от осминафиналната среща между Белгия и Германия.

България – Холандия 3:2 (29:27, 20:25, 28:26, 23:25, 17:15)

Първи гейм
Изключително драматично започна срещата между двата непобедени до момента отбора. Геймът се движеше точка за точка, акто при първото техническо прекъсване играчите на Пламен Константинов имаха точка преднина, а при второто Холандия бе напред пак с 1 точка.

Стигна се до последните решителни разигравания и постоянно изравняване и излизане напред в за някой от двата тима. При 20:19 холандският треньор взе прекъсване, което повлия добре на тима и съперникът ни поведе с 22:21. Последваха две грешки на холандците и 23:22 за "лъвовете". Двата тима продължиха да се "захапват" в резултата до 27:27, след което България измъкна гейма с 29:27 след блок-аут на Владо Николов и отличен ас на Ники Пенчев. Преди това пък Пенчев се отчете със страхотна изява в защита и спаси победна точка за Холандия.

Втори гейм
Тази част тръгна добре за България и при 5:5 волейболистите ни натрупаха преднина от 3 точки, която успяваха да задържат. При 16:13 в наша полза обаче се случи нещо неприятно, което повлия на ситуацията в гейма.

Титулярното ни либеро Теодор Салпаров получи разтежение и нямаше как да продължи срещата. Другото ни либеро Андрей Жеков се оказа, че не е включен в състава за този мач, а Пламен Константинов не разполага с трети играч за този пост. Последваха над 10 минути разправии между Константинов, колегата му от Холандия Хидо Фермюлен и съдиите на двубоя. В крайна сметка като либеро на игрището се появи Владислав Иванов, който облече жълт потник.

Прекъсването се отрази негативно на играчите ни и Холандия бързо изравни и започна да трупа преднина. В крайна сметка „лалетата” успяха да вземат своето и след 25:20 успяха да изравнят резултата.

Трети гейм

Холандия бързо поведе с 6:2 след отлични блокади на Роб Бонте и Нимир Абдел-Азиз, а при първото техническо прекъсване съперникът ни бе напред в резултата – 8:3. „Лалетата” продължиха да поддържат преднината си и се виждаха много близо до успех в гейма при преднина от 4 точки малко преди края – 21:17. В този момент Ники Пенчев, Владо Николов и Миро Градинаров се събудиха и започнаха да правят чудеса на игрището. Нашите стигнаха до 22:2, след това излязоха и напред в резултата. Градинаров бе неудържим, а Виктор Йосифов се отчете със страхотна единична блокада.

В крайна сметка България спечели гейма с 28:26 след силна атака и мощен ас на Мирослав Градинаров.

Четвърти гейм
Холандците поведоха с 3:1, а на първото техническо прекъсване имаха аванс от 2 точки – 8:6. Съперникът ни увеличи временно преднината си, но "трикольорите" намалиха до 12:13 и дори стигнаха до равенство при 14:14.

Холандия моментално си върна предимството и излезе напред с 3 точки. Тимът ни отново стигна до равенство при 19:19, но Хидо Фермюлен взе таймаут, който даде резултат.

Последва ново равенство при 23:23, но Холандия спечели гейма с 25:23 след атака на влезлия като резерва Нийлс Клапвайк и контра на Раувердинк. http://www.blitz.bg

ИНФАРКТЕН ТАЙБРЕК: 17:15 И БЪЛГАРИЯ ЛИКУВА!!!
 


Сходни връзки

ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ НИ СА ГЕРОИ! СРАЗИХА В МЪЖЕСТВЕН ДВУБОЙ ХОЛАНДИЯ С 3:2 ГЕЙМА! ЧЕСТИТА РАДОСТ, БЪЛГАРИ! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди