изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:16 EEST
ДОБИВЪТ НА ГАЗ НА PETROCELTIC OТ ЧЕРНО МОРЕ Е НАМАЛЯЛ БЛИЗО ЧЕТИРИ ПЪТИ    
ИкономикаБлизо четири пъти са се свили приходите на ирландската компания Petroceltic International от находищата й в Черно море за първото полугодие на 2015 г., съобщава capital.bg.

За периода от началото на годината до края на юни постъпленията от продажби от черноморския басейн са на обща стойност 9.2 млн. долара, в сравнение с 34.9 млн. долара за същия период година по-рано. Компанията добива природен газ в българския черноморски шелф чрез местното си подразделение "Петрокелтик България" (преди "Мелроуз рисорсиз България").
"Петрокелтик България" оперира три находища в черноморския шелф на страната – "Галата", "Калиакра" и "Каварна", като покрива около 15% от консумацията на газ в страната. От отчета на ирландската компания майка става ясно, че средният добив от тях през първото полугодие на 2015 г. е бил приблизително 1.9 хил. барела петролен еквивалент на ден, като 74% от добиваните количества са от находище "Галата". Общите продажби за шестмесечния период са на 45.3 млн. куб.м (1.6 млрд. куб. фута) природен газ, които са генерирали приходи от 9 млн. долара при средна цена от 5.84 долара за 1 млн. куб. фута.

"Настоящият фокус е върху оптимизирането на бъдещото производство от "Галата" и сателитните находища, както и върху приключването на връзките на находището в блок "Каварна-изток", планирано за началото на 2016 г.", се посочва в отчета на Petroceltic. Находището е открито през 2010 г. и съдържа приблизително 271.8 млн. куб.м природен газ. Разработването му ще се осъществява чрез един подводен кладенец, който ще бъде свързан с колекторната тръба край находище "Каварна", като оттам синьото гориво ще се насочва към платформа "Галата", използвайки съществуващата тръба на блок "Каварна". От отчета на ирландската компания става ясно още, че плановете за изпълнение на проекта са в напреднал стадий, като времеемките дейности по провеждането на обществени поръчки за оборудване са приключени.

Добивът от кладенец "Калиакра-1" продължава бавно да намалява, като компанията обмисля възможностите за разработване на допълнителен кладенец ("Калиакра-3"), за да гарантира пълния достъп до газовите резерви в находището. Добивът от кладенец "Каварна-1" също намалява и той вероятно ще бъде затворен след пускането на "Каварна-изток", съобщават още от Petroceltic в отчета си. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБИВЪТ НА ГАЗ НА PETROCELTIC OТ ЧЕРНО МОРЕ Е НАМАЛЯЛ БЛИЗО ЧЕТИРИ ПЪТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди