изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:40 EEST
ИНФОРМАЦИОННО СРЕЩА СЕ ПРОВЕДЕ В ДОБРИЧ    
ЗемеделиеВ Добрич се проведе информационна среща в рамките на Национална обучителна кампания за болестите по животните. Тя бе организирана от Министерство на земеделието и храните.

Присъстващите имаха възможност да се запознаят с предложените промени в Закона за ветеринарно-медицинската дейност, с епизоотичната обстановка в страната, регионалната политика на Балканите и поземлените отношения.
Гости на форума бяха д-р Евгени Макавеев, главен секретар на Българската агенция по безопасност на храните, и Стилиян Митев, директор на Дирекция „Поземлени отношения и комасация“.
Посочено бе, че първият основен момент в промяната на закона това е предвиждането Държавната профилактична програма да стане 3-годишна. Досега продължителността й е била една година. Целта е бъдат постигнати устойчивост, планираност и осигуряване на ресурс за обезпечаване на тази профилактична програма. Друга промяна, предвидена в закона, това е разписване на текстове и регламентиране на такива текстове, които да гарантират по-тясна връзка между отделните звена в цялостния процес на гарантиране на здравния статус на животните. НДТ


 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОННО СРЕЩА СЕ ПРОВЕДЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди