изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:38 EEST
Спим с час повече в нощта срещу изборите    
Новини Тази година връщането към астрономическото часово време ще стане в 04:00:00 ч. местно време на 25 октомври 2015 г, напомнят от Българския институт по метрология. Тогава трябва да завъртим стрелките с час назад.

По традиция, преминаването от лятно към астрономическо часово време се извършва в последната неделя на месец октомври, която тази година е на 25 октомври – денят, в който у нас ще се проведат и изборите 2 в 1 у нас – за местна власт и национален референдум.

Официално смяната на времето се извършва в точно определен един и същи час - 04.00 ч. през нощта, за да се осигури най-вече безпроблемно синхронизиране на графиците и движението на въздушния и железопътния транспорт.

От 1999 година страната ни следва общоевропейските правила за синхронизация като лятното време започва в 3 часа на последната неделя на март и продължава до 4 часа на последната неделя на октомври, когато часовникът се връща с 1 час назад - т.е. до 3 часа астрономическо време. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Спим с час повече в нощта срещу изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди