изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:04 EEST
Варварство! Джихадистите обезглавиха "трафикант" и го разпънаха на кръст за кражба на мюсюлмани    
По света Джихадистите от „Ислямска държава" (ИД) паднаха още по-ниско във варварските си прояви с обезглавяването на заподозрян като „трафикант на хора" мъж край град Алепо в Сирия. Тялото на обезглавения мъж след това е било разпънато на кръст, а на гърдите му била залепена бележка с надпис на арабски език.

Привърженик на ИД твърди в Туитър, че наказанието било изпълнено, тъй като екзекутираният „крадял мюсюлмани", което означава, че се опитвал да помогне на някой избяга от терористичната група, но това не може да се провери.

В Сирия има мрежи от трафиканти на хора които таксуват бежанците между 1350 и 4300 евро, за да ги изведат от контролираната от ИД територия, казала пред „МейлОнлайн" местна жена, която организирали тези бягства. Тя допълнила, че десетки похитени момичета язиди, които са изнасилвани и пребивани от джихадистите, се самоубиват, ако не успеят да избягат.

Друг мъж, който твърди, че бил спасил 400 язиди от ръцете на екстремистите, казва, че няколко души от неговата група били заловени и екзекутирани от ислямистите.

Контролът върху провинция Алепо, където е било извършено последното обезглавяване, е поделен между силите на режима в Дамаск, ИД, която контролира голяма част в източните райони, и бунтовнически фракции. Няколко села в покрайнините на Алепо през последните дни бяха измъкнати от ръцете на ИД, след като руските бойни самолети започнаха своята въздушна кампания. Руснаците концентрират действията си върху бунтовнически цели в провинциите Хама и Идлиб.

Иран вече е изпратил хиляди свои бойци, които да подкрепят сирийската армия и милицията Хизбула за планирана операция срещу „нашествениците" в Алепо, твърдят двама високопоставени служители. Единият от тях казал: „Вижда се подготовката за голяма битка в района. Има голяма мобилизация на сирийската армия, на елитни бойци от Хизбула и хиляди иранци, които пристигат през последните няколко дни".

Сирийският президент Башар Асад получи подкрепа от руската въздушна кампания, която според твърденията на Кремъл е насочена срещу цели от ИД и други терористични групировки. Западните правителства обаче обвиняват Кремъл в обстрел на т. нар. умерени бунтовници.  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Варварство! Джихадистите обезглавиха "трафикант" и го разпънаха на кръст за кражба на мюсюлмани | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди