изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:21 EET
С военен ритуал от 1916 г. бе предстана книгата „Каймакъ-Чаланъ” на президента на Радио и Агенция Фокус Красимир Узунов    
Култура Добрич. С военен ритуал от 1916 г. от Първата световна война започна представянето на книгата „Каймакъ-Чаланъ” на президента на Радио и Агенция Фокус Красимир Узунов, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна.

В залата на Община Добрич представители на клуб „Традиция” и военни сигналисти изсвириха боен сигнал от 1916 г. от времето на добричките боеве, след което с едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналите българските войници и офицери във войните за национално освобождение и обединение.
Книгата бе представена от вицеадмирал Пламен Манушев, бивш командващ Военноморските сили и депутат в 43-тото НС. В представянето на книгата админарал Манушев заяви, че Каймакь-Чалань е предизвикателство към паметта на всеки българин, предидвикателство към пътя, по който сме избрали да вървим.
Според него Каймакъ-Чаланъ е прочит на българската народопсихология, на душата на българския войник и на българския офицер, които в съдбоносните дни на септември 1916 г. устояват съществуването на България на Македонския и Добруджанския фронтове. Адмирал Манушев заяви, че Добричката епопея би била немислима без подвига на героите на Каймакъ-Чаланъ и като време на случващите се събития и като осъзнатата отговорност на българските герои.
Жулиета НИКОЛОВА
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

С военен ритуал от 1916 г. бе предстана книгата „Каймакъ-Чаланъ” на президента на Радио и Агенция Фокус Красимир Узунов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди