изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:13 EEST
ИЗДАТЕЛСТВО "СЛОВО" ПРИ ПРЕДСТАВЯ КНИКАТА    
Новини „РЕБУСЪТ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“
нов прочит на събитията и фактите около създаването на българската азбука

Кои са св. св. Кирил и Методий, азбуката на чий език създават и на кой народ посвещават делото си? Кое е авторът на кирилицата? Кой е Черноризец Храбър?
Новата книга на издателство „Слово“ „Ребусът св. св. Кирил и Методий“ предлага трибуна на въпросите, които за десетилетия бяха потулени и „забравени“ в угода на нечии чужди интереси. Авторка на книгата е Кина Къдрева – признат писател и изследовател с множество награди, включително и почетния знак „Златен век“ и грамота за заслуги към българската култура. Нейното полемично и живо слово повдига булото на „забравеното“ и задава логичните въпроси, за които предлага логичните отговори.
„Ребусът св. св. Кирил и Методий“ припомня множество интересни факти за един от най-преломните моменти в нашата славна история. Прави нов прочит на събитията и фактите около създаването на българската азбука и предлага нов, по-ясен поглед към политиката на св. цар Борис I и неговия Голям български ход – покръстването на България и присъединяването й към християнска Европа.
Разплита митовете и манипулациите и разбулва истината за азбуката на българския език и делото на св. св. Кирил и Методий. Как и защо възниква Моравската мисия на двамата братя? Защо Моравската мисия е българска мисия всред западните славяни? Защо двамата братя дават мощите на св. Климент не на Константинополската патриаршия, на която са служители, а на римския папски престол?
В книгата „Ребусът св. св. Кирил и Методий“ ще откриете още много други спорни въпроси и загадъчни събития, за които и до днес науката ни не може да предложи категорични отговори и обяснения.

Книгите на издателство „Слово“ можете да откриете в по-големите книжарници
или да ги поръчате от редакцията на тел.: 062/ 62-79-90; 062/62-03-50


Разгледайте и други наши издания на сайта ни: www.izdatelstvo-slovo.com


НОВАТА ДЕТСКА КНИЖКА НА ПЕТЯ АЛЕКСАНДРОВА
Издателство „Слово“ ви представя книгите:
Издателство „Слово“ ви представя книгите:
Издателство „Слово“ ви представя книгите:
 


Сходни връзки

ИЗДАТЕЛСТВО "СЛОВО" ПРИ ПРЕДСТАВЯ КНИКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди