изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:35 EEST
The Intercept: US-безпилотната авиация в Афганистан убивала до 90% случайни хора    
По света Около 9 от 10 убити на територията на Афганистан при удари от авиацията на САЩ не са били преки цели на американските военни, съобщи на базата на документи информационният сайт The Intercept.

„Белият дом и Пентагонът уверяваха, че програмата за ликвидация на цели е точна и свеждаха до минимум броя сред гражданското население. При това в документите се отбелязва, че спецоперацията Haymaker, провеждана от ВВС на САЩ от януари 2012 до февруари 2013 г. в Северен Афганистан, е отнела живота на повече от 200 души, като само 35 от тях са били преки цели” – отбелязва сайтът.

Според придобитите документи, по време на една 5-месечна операция на ВВС на САЩ около 90% от жертвите не били преки цели.

„Когато при авиационен удар с безпилотен летателен апарат загива повече от един човек, няма гаранции, че тези хора са го заслужили” – съобщил информационен източник на сайта.

Публикуваните от сайта документи също така демонстрират еволюцията при използване на военни безпилотни апарати от 2011 до 2013 г.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

The Intercept: US-безпилотната авиация в Афганистан убивала до 90% случайни хора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди