изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:03 EEST
ОИК В ГЕН. ТОШЕВО ОТХВЪРЛИ ЖАЛБА СРЕЩУ ДИМИТЪР МИХАЙЛОВ    
НовиниЖалба срещу кмета на община Генерал Тошево Димитър Михайлов отхвърли като неоснователна Общинската избирателна комисия. Жалбата е от Станка Цанева Стоева – представител на коалиция „Реформаторски блок“. В нея се твърди, че кметът и кандидат за общински съветник в община Генерал Тошево изпълнява служебните си задължения в нарушение на чл. 161 от Избирателния кодекс.

Изтъква се, че неспазването на нормативните разпоредби от кмета на общината е предпоставка за нарушение на забраната по чл. 182 от ИК за провеждане на предизборна агитация и злоупотреба със служебно положение. Направено е искане да се укаже на кмета да излезе незабавно в отпуск и да бъде санкциониран за системното и грубо нарушение на разпоредбите на ИК.
В жалбата е посочено, че с участието си в организирани от общината публични мероприятия и работни посещения/ срещи Димитър Михайлов в качеството си на длъжностно лице има пряк достъп до държавни и общински учреждения, в които да провежда нерегламентирана предизборна агитация, злоупотребявайки със служебното си положение.
Според ОИК, действащ кмет, който е регистриран само като кандидат за общински съветник, задължително ползва отпуск само за дните, през които в работно време участва в мероприятия на предизборната кампания. Длъжността „общински съветник“ не е пряко свързана с изпълнение на държавна служба. В този смисъл, кандидатът за общински съветник, който изпълнява държавна служба по основната си месторабота, задължително ползва отпуск от местоработата си само за дните, през които в работно време участва в предизборната кампания. От жалбата не става ясно кметът и кандидат за общински съветник да е провеждал предизборна агитация в сградата на общината или да е присъствал на предизборни мероприятия през времето, в което изпълнява своите служебни задължения, с оглед на което съображенията на жалбоподателката за нарушение на изборното законодателство са неоснователни, е решението на ОИК. То подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му. НДТ


 


Сходни връзки

ОИК В ГЕН. ТОШЕВО ОТХВЪРЛИ ЖАЛБА СРЕЩУ ДИМИТЪР МИХАЙЛОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди