изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:49 EEST
МОДЕРНИЗИРАХА ПЪТИЩА В НЕГРУ ВОДА И ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
НовиниЗаключителна пресконференция по проект „Рехабилитация/  модернизация на пътища в Негру Вода и Генерал Тошево” се състоя вчера в българската община. На срещата присъстваха екипите по управление на проекта от двата съседни града. В рамките на срещата бяха споделени постигнатите резултати, благодарение на които за почти 5 млн. евро се рехабилитираха улици както в двете общини.

Проект „Рехабилитация/ модернизация на пътища в Негру Вода и Генерал Тошево” се финансира по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013г. и е инициатива на кметство Негру Вода от Румъния и община Генерал Тошево. Това е трети съвместен проект между партньорите, които имат дългогодишно сътрудничество. Дейностите по проекта се съфинансират от Европейския фонд за регионално развитие и българското правителство. Общата стойност на проекта е 4 815 227 евро, от които 1 161 217 евро са за българската община.
По проекта е извършена рехабилитация и модернизация на пътища в селата Сноп и Градини в община Генерал Тошево и на пътни отсечки в кметство Негру Вода. Закупено е и офис оборудване.
Строително-монтажните работи са свързани с рехабилитация на две отсечки с обща дължина 3.24 км. от път DOB1122. Освен асфалтовите работи, рехабилитирани са и тротоарите в двете села. В два участъка – един в с. Градини и един в с. Сноп, всички водостоци, които са затлачени с наноси са почистени, а коритата на деретата профилирани.
Очаква се изпълнението на проекта да допринесе за икономическо и социално развитие на двата района. НДТ


 


Сходни връзки

МОДЕРНИЗИРАХА ПЪТИЩА В НЕГРУ ВОДА И ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди