изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:01 EEST
Турската армия свали неидентифициран самолет    
По светаСамолети на ВВС на Турция са атакували и свалили неидентифициран самолет, нарушил въздушното пространство на страната откъм Сирия. Това се казва в разпространено в петък съобщение на Генералния щаб на Въоръжените сили на Турция, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".

„Днес във въздушното пространство на Турция на турско-сирийската граница беше свален самолет с неидентифицирана държавна принадлежност. След трикратно предупреждение той е продължил полета си във въздушното пространство на Турция. След това нашите самолети, патрулиращи по границата, в рамките на правилата за реакция при заплаха а открили огън и свалили самолета“, се казва в съобщението.

От Генералния щаб подчертават, че нарушаването на въздушното пространство на страната и в бъдеще ще бъдат решително спирани.

Турската армия съобщи, че е свалила неидентифициран самолет, навлязъл във въздушното пространство на страната, съобщава в електронното си издание вестник Hürriyet. В съобщението на Генералния щаб на турските Въоръжени сили се казва, че инцидентът е станал на границата със Сирия.dir.bg

АНКАРА, 16 октября. /Корр. ТАСС Кирилл Жаров/. Турецкая авиация сбила неопознанный беспилотник, нарушивший воздушное пространство республики. Об этом говорится в распространенном в пятницу заявлении генштаба Турции.

"Сегодня внутри нашего воздушного пространства был обнаружен неопознанный беспилотный летательный аппарат. Несмотря на посланные три раза предупреждения, аппарат продолжил полет. Наши самолеты патрулирующие границу открыли огонь и сбили его", - заявил генштаб.

Уточняется, что данные меры приняты в соответствии с правилами реагирования вооруженных сил Турции на трансграничные угрозы. http://tass.ru/


 


Сходни връзки

Турската армия свали неидентифициран самолет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди