изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:55 EET
Плевнелиев се отказва от втори мандат?    
Новини

Олигархът Прокопиев лобирал за кандидатурата на Румяна Бъчварова



Президентът Росен Плевнелиев е обявил намерение да не се кандидатира за втори мандат, научи ПИК от два независими източника. Държавният глава е споделил решението си пред най-близкия си кръг, както и пред висши фигури от управляващите партии ГЕРБ и Реформаторски блок.

Довечера Плевнелиев ще даде извънредно интервю по Нова телевизия, като официалният повод е предстоящият референдум за електронно гласуване. Неофициално из политическите кулоари се мълви, че президентът ще намекне в ефир за решението си да се оттегли от надпреварата за "Дондуков" 1.

Според наблюдатели Плевнелиев трезво преценява липсата на шансове да бъде преизбран. Личната трагедия, която наскоро го сполетя покрай загубата на сина му, също допринасяла за своеобразната му абдикация.

Наблюдатели разкриха пред ПИК, че енергийният олигарх Иво Прокопиев, който подкрепя в сянка Росен Плевнелиев, вече лансирал за своя кандидатура в предстоящата президентска кампания вътрешната министърка Румяна Бъчварова. Идеята била тя да се превърне в общ кандидат на десните сили в лицето на ГЕРБ и РБ.

За подобна роля обаче претендирал и лидерът на ДСБ Радан Кънев, който обяви официално, че би самоиздигнал кандидатурата си за държавен глава.

Социолози са категорични, че нито Бъчварова, нито Кънев имат потенциал да спечелят изборите.
http://pik.bg

АНКЕТА НА ndtnews.hopto.org И НДТ

В края на президентския мандат, приемате ли, или не Росен Плевнелиев като Ваш и на всички българи президент и ще го подкрепите ли за нов мандат?

1. Да 30,94%
2. Не 66,25%
3. Не ме интересува 2,81%
 


Сходни връзки

Плевнелиев се отказва от втори мандат? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди