изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:09 EEST
Втора жертва на атаката в шведско училище почина в болница    
По света Втора жертва на атаката в училище в шведското градче Тролхетан почина в болница, предаде Фокус, позовавайки се на информация от говорител на медицинското заведение, в която са настанени пострадалите.

„Един от четиримата души, докарани в болницата, почина“, потвърди представител на клиниката. Шведски медии информират, че починалият е ученик.
******************
Мъж рани с меч петима в шведско училище

Мъж рани с меч петима в шведско училище, съобщи АФП.

Възрастен човек и четирима ученици са пострадали от нападение на маскиран мъж с меч в шведско училище, съобщи местната полиция.

Пристигналите полицаи са стреляли срещу нападателя, но засега няма потвърждение дали той е убит или е заловен. Няма данни и за състоянието на нападнатите.

Произшествието е станало в основно училище в югозападния град Тровхетен.   http://pik.bg

*******************

Въоръжено нападение в Швеция

Двама мъртви и двама тежко ранени остави след себе си маскиран нападател, който нахлу със сабя в шведско училище край Гьотеборг. Той бе неутрализиран от полицейски куршум и издъхна в болница.

Мотивите му са неясни. Училището е проблемно и в район с много чужденци. В социалните мрежи подозират член на крайно дясна групировка.

Маска, черни дрехи и сабя в ръце – така нападателят на възраст 22 години проникнал в училището, където учат 400 деца от индустриалния град Тролхетан. Последвалата сеч, предизвикала паника и ужас.

Едната от жертвите е преподавател, починал на място. По-късно от раните си издъхна един от общо четиримата, приети в болница. Според шведски медии – ученик. Отначало взели нападателя на шега.

Лейт – ученик от 8-ми клас: Първо помислихме, че е шега, защото наближава Хелоуин. Мой приятел искаше да се снима с него, после видяхме как го намушка и побягнахме.

Последвала евакуация на комплекса, на място пристигнали полицейски екипи и линейки.

Томас Хуксборг – говорител на полицията: В училището се натъкнахме на нападателя, който се нахвърли и върху нас. Стреляхме два пъти и го ранихме. На входа на училището открихме ранен човек, по навътре имаше мъртъв мъж. В самото училище видяхме двама ранени младежи. Всички пострадали бяха откарани в болница, включително нападателят.

Драмата се разиграла около кафенето, което е за възрастни. Днес е имало среща заради опасения на учители, че заведението прави влизането в сградата прекалено безконтролно, съобщават шведски медии.

Лейт – ученик от 8-ми клас: Мисля си да не се случи отново. Никога не знаеш. Едва ли е само той, може да има и други, които да дойдат в училище.

След шока от преживяното днес ученици и персонал получават психологическа помощ.  http://bnt.bg


 


Сходни връзки

Втора жертва на атаката в шведско училище почина в болница | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди