изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:39 EEST
Русия строи нови военни бази    
По света Русия обяви, че ще строи пет нови военни бази, четири от които в Арктика и една на спорните с Япония Курилски острови.

Заради териториалния спор за Курилските острови Русия още няма мирен договор с Япония след Втората световна война. Създаването на военна база там се очаква допълнително да обтегне отношенията с Токио.

Останалите четири военни бази са на север – на Новосибирските острови, на остров Врангел, на нос Шмидт и на източния бряг на Чукотка. Те ще бъдат предназначени за новосъздадената Арктическа военна групировка, чието формиране трябва да приключи окончателно след три години.

Във военните планове влиза и реконструкцията на 6 военни летища в Арктика.

Нова военна база Русия създава и в Сирия. Според социолози руската военна операция в Сирия е станала причина за рекордно увеличение на рейтинга на президента Владимир Путин. Обявени днес данни на руската държавна социологическа агенция показват одобрение за дейността на президента от 89,9 на сто – повече, отколкото и след анексията на Крим. http://bnt.bg

 


Сходни връзки

Русия строи нови военни бази | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди