изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:50 EET
ЗА ДА СМЕ ГРАД – МЕЧТА, НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ ЛОЗУНГИ    
Интервюта
  • Мая Димитрова е завършила Технически университет -Варна със специалност „Машинен инженер“ и Икономически университет – Варна, със специалност „Икономика и мениджмънт“. Има и юридическо образование. Работила е като учител в Тервел и Генерал Тошево, близо 12 години е била помощник -директор във Финансово – стопанска гимназия „В. Левски” в град Добрич. От март 2014 г. е председател на ОбС на БСП в Добрич. Номерът на бюлетината на Мая Димитрова и на БСП е 14.


- Госпожо Димитрова, защо решихте да се включите в надпреварата за кмет на Добрич?

-Решението ми да се кандидатирам за кмет на община Добрич не беше спонтанно. Повлия ми състоянието на града ни, който има нужда от промяна, и то в положителен аспект към по–добро за хората.

- Вие сте издигната от БСП. Има ли вътрешни проблеми в партията на местно ниво?

-Преминахме през труден период и миналата година председателят на партията премина в друга политическа сила, но към настоящия момент смятам, че сме изгладили вътрешните противоречия, ако е имало такива, и вървим напред.

- Каква предизборна кампания водите? Какви са основните ви приоритети?

-Предизборната кампания, която водим, е позитивна. Но, това не ни пречи да показваме на гражданите грешките на общината и в частност на кмета през изминалите три мандата.

Заложили сме на 14 приоритета на предстоящите местни избори. Икономическо развитие – патрньорство с бизнеса и подобряване на инвестиционния климат; справедливи такси и местни данъци, и нов принцип за определяне на такса битови отпадъци; непримиримост към толерирането на обръчи от фирми и бизнес кръгове; намаляване на таксите в детските градини и ясли, нов модел на средното професионално и профилирано образование, откриване на висше аграрно учебно заведение; граждански форум за обмен на идеи и практики в реформирането на Добрич; реконструкция на техническата инфраструктура – подмяна на водопроводната мрежа и канализация, равнопоставеност на всички квартали;  откриване на дневни домове за възрастни хора; ефективно разпореждане и стопанисване на общинската собственост; екологичен обществен транспорт достъпен и за хората с двигателни увреждания; модерна политика в сферата на културата, опазване на културното наследство; справедливо разпределение на средствата за спортните клубове, изграждане на общински площадки за масов спорт във всеки квартал със свободен достъп; подкрепа на детското и училищното здравеопазване и здравеопазването в града; подобряване на туристическата реклама; отговорност при изпълнение на поетите обещания.

- С какви проблеми се сблъскват добричлии?

-Основен проблем, е липсата на работни места и това, че младите хора напускат града ни. Голям проблем е огромната загуба на вода от амортизираната водопроводна мрежа, поради което гражданите на общината плащат едни от най–високите цени в страната.

- Какво трябва да се промени в града?

-Задачата на общината е не само веднъж в годината да разпредели бюджета по параграфи, а целогодишно да работи за неговото текущо и бъдещо осигуряване. Данъците и таксите не са единствен източник на приходи. Общинските дружества не са доведено дете, а предприятия с дейности, които, при добра организация, могат да подобрят икономическите си резултати. За да сме град мечта, не са достатъчни лозунги, градини и пейки, а високо образовани кадри, които ще останат тук,само ако има добри и перспективни условия за нормален човешки живот.

- Каква е оценката ви за управлението на града до момента?

-Това, че кметът оповести, че общината е най–големият работодател само по себе си говори за управлението на града ни в продължение на три мандата.  Обикновено общините се хвалят с привлечени инвеститори, с разкрити работни места, докато в Добрич няма производство, а само администрация.

- Какви хора очаквате да застанат зад вас?

-Кандидатите за общински съветници са професионалисти всеки в своята област. В листата ни има много нови лица, много млади хора, но и много доказали се и уважавани в града хора. Разчитам гражданите на Добрич да видят в наше лице промяна за града.

- Каква трябва да бъде лявата политика в местната власт?

-Политика, насочена към хората и в полза на хората, затова и нашето лого е:”За Добрич време за справедливост”.

- Ако бъдете избрана за следващия кмет на Добрич, кое е първото нещо, което ще направите?

-Срещи с гражданите отново по всички квартали, за да можем да определим приоритетите и да започнем изпълнението на поетите ангажименти към добричлии.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!



ЩЕ РАБОТЯ УСИЛЕНО ЗА ВИСШЕ АГРАРНО УЧИЛИЩЕ В ДОБРИЧ











ОСНОВНИЯТ ПРИОРИТЕТ НА БСП Е ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ И ПОДОБРЯВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИОННИЯ КЛИМАТ



 
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди