изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:00 EET
ОСНОВНИЯТ ПРИОРИТЕТ НА БСП Е ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ И ПОДОБРЯВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИОННИЯ КЛИМАТ    
Интервюта Светлин Петров Колев е кандидат за общински съветник от листата на БСП в гр.Добрич . На 36 г.,роден в гр.Добрич , семеен с едно дете.  Завършва средното си образование в ЕГ,, Гео Милев,, с немски език и висше образование Факултет „ Стопанско управление „ , специалност „Международен бизнес мениджмънт „ във ВСУ Варна. През 2015 г. получава допълнителна кфалификация по Политически мениджмънт „ФРИДРИХ ЕБЕРТ”.

 Професионалната си кариера започва на 18 години в семейната фирма, свързана с производство в областта на леката промишленост в гр.Добрич , където продължава и до днес като мениджър по производство и маркетинг.

Председател на сдружение „БЯЛО-ЗЕЛЕНО-ЧЕРВЕНО „.

Областен координатор на БСП Добрич . Председател на Младежко Обединение в БСП област Добрич.

 Номерът на бюлетината на БСП е 14.

-      Какво Ви мотивира да се кандидатирате за общински съветник и кои ще са вашите основни приоритети?

-      Основният приоритет на БСП, с който вече сме запознали всички граждани, е икономическо развитие и подобряване на инвестиционния климат. За никого не е тайна, че инвестиционната активност на гр. Добрич от няколко години е трайно на дъното.

Общината е икономически неадекватна и това не го казвам аз, а го показват общината и всички медии. Не може в сайта на областен град да няма сектор „Бизнес” или „Икономика”. Вие, като медии, сте го заложили, но новините там ни напомнят за това какво ни напомня НАП, кои са свободните работни места и колко е безработицата.

- Как ще помогнете на икономиката?

- Това е най-важният въпрос, на който никой от опонентите не можа да отговори. Едните бъркат икономиката с бизнес, другите бъркат икономиката с европейски фондове, трети пък сега се сетили за икономика и т.н.

Това е много сложени дълъг процес! Ние от БСП смятаме, че трябва да има процес на стратегическо планиране. Стратегията на икономическо развитие трябва да бъде „собственост“ на местната власт, която да демонстрира ясна политическа воля и да я реализира /подчертавам политическа, не партийна/.

- Отново възниква въпросът „Как?“

- Успехът на местното икономическо развитие зависи от общите усилия на управленския, частния и неправителствения сектор, общностни организации, синдикати, обществени,граждански , религиозни и други сектори. Най-важният компонент преди оценката на местната икономика, създаването на стратегията, реализирането и прегледа е организиране на усилието. Това е задачата на бъдещия общински съвет.

- Възможно ли е това на практика?

- Разбира се! Това обаче изисква индивидуални подходи, съобразени с местните условия. Насоките за прилагане са много - участие на всички партньори, почиващи върху консенсус; набор от инициативи - краткосрочни, дългосрочни, които да катализират партньорства; местни лидери, които гарантират ангажираност, надеждност, способност да обединят заинтересованите страни; изграждане за капацитет на управлението; политическа, финансова и техническа подкрепа от други нива; подход за наблюдение.

- Днес БСП Добрич изглежда силна и обновена. Какви са Вашите очаквания за изборния резултат?

- Използвам случая да благодаря на нашият кандидат за кмет на община Добрич и председател на БСП - Добрич Мая Димитрова за това, че покани млади хора в екипа си. Благодаря и на всички кандидати за общински съветници, които със своя опит , професионализъм и морал ще допринесат за по-добро бъдеще на нашият град. Нашата листа е избрана от хората и ще работи за хората. Що се отнася до резултата - гражданите трябва да отговорят, защото те ще лигитимират следващото местно управление.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 


Сходни връзки

ОСНОВНИЯТ ПРИОРИТЕТ НА БСП Е ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ И ПОДОБРЯВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИОННИЯ КЛИМАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди