изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:44 EEST
Российская Газета: Турция започна да доставя на Крим храна през Черно Море    
По света Севастопол. Турция е започнала да доставя хранителни продукти за Крим по Черно море. Това е първият случай на доставяне на продукция на полуострова пряко от друга държава – допреди това всички стоки пристигаха тук през други региони на Русия, предаде Российская Газета.

„От 1 до 19 октомври инспекторите от "Росселхознадзор" прегледаха 407 тона хранителна продукция, достигнала до Крим през Турция. За дадения период са били доставени 385 тона свежи плодове и зеленчуци и 22 тона сушени плодове. Всичката стока е била без заразяване“, пише в териториалното управление на ведомството. По-рано бе съобщено за възобновяването на редовния фериботен и товарен превоз между Севастопол и турското пристанище Зонгулдак. От Турция в Крим ще бъдат доставяни строителни материали, плодове и стоки от първа необходимост.
Съдейки по всичко, турските производители имат планове в Крим. В началото на месеца на територията на полуострова пристигнаха представители на промишлеността на град Кайсеръ с предложения за инвестиции в 21 обекта на полуострова.
ЕС миналата година въведе санкции срещу Крим. Съюзът по-късно бе последван от Канада, Исландия, САЩ и Украйна. Турция не поддържа антируските санкции – даже напротив – заяви, че е готова да увеличи износа си към Русия. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Российская Газета: Турция започна да доставя на Крим храна през Черно Море | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди