изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:04 EEST
Кървава баня в Багдад: Деца с огромни ножове разбиват главите си (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)    
По светаШокиращи снимки разпространиха световните агенции от иракската столица Багдад. По време на свещения ден Ашура малки мюсюлманчета се разходиха по улиците му облени в кръв и размахвайки огромни ножове, съобщава „Дейли Мейл”.Всяка година мюсюлмани от целия свят участват в стряскащия ритуал, за да отбележат десетия ден от ислямския календар и да почетат паметта на внука на пророка Мохамед – имам Хусейн, в битката при Кербала.

Мюсюлманите сунити отбелязват датата като Деня на изкуплението, в който израелтяните са освободени от фараона на Египет.

По дози повод малки момчета преминаха по улиците на Багдад, облечени в бели дрехи, изцапани с кръвта им. Тя се стича от главите им, по които има огромни рани, които децата сами са си причинили, удряйки се с ножовете. До тях вървят майките им, облечени изцяло в черно.

По-големите мъже също се самобичуват, удрят се в гърдите пеейки, или участват в разиграването на улични сценки. Много хора избират да отидат на поклонение до джамията на имам Хусейн, където се смята, че той е погребан.

Ашура е национален празник в редица преобладаващо мюсюлмански страни – Афганистан, Иран, Ирак, Ливан, Бахрейн, Пакистан.

Подобни религиозни церемонии се проведоха и във Великобритания, където 5% от население изповядва исляма. В Манчестър се намира най-голямата шиитска общност на Острова.

СЛЕДВАЩИТЕ СНИМКИ НЕ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ДЕЦА И ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ!
 










http://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки

Кървава баня в Багдад: Деца с огромни ножове разбиват главите си (СНИМКИ/ВИДЕО 18+) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди