изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:07 EEST
АГОНИЯ: ГИМНАЗИЯТА ПО СТРОИТЕЛСТВО Е ЗАКРИТА    
ОбразованиеПриключи процедурата по ликвидиране на Професионалната гимназия по строителство и архитектура „Пеньо Пенев” в Добрич, съобщи началникът на РИО д-р Христо Боев.

По предложение на Регионалния инспекторат по образование просветният министър проф. Тодор Танев е издал заповед за закриване на гимназията. Била е назначена комисия, която да определи какво ще се случи с материалната база на учебното заведение, която в четвъртък е приключила работа. Предвижда се материална база да бъде прехвърлена на приемащото училище - Професионалната гимназия по механотехника и електротехника. Това,  което не премине към нея, ще бъде преразпределено между другите училища.
Последно учениците в строителната гимназия са били 12, като една част са преминали към гимназия по механотехника, а другите са се насочили към различни учебни заведения. Част от персонала също е насочен към приемащото училище – това са преподавателите по специални предмети. На други е намерена работя в други училища, трети сами са напуснали. На останалите, които ще бъдат съкратени, се изплащат дължимите обезщетения, обясни д-р Боев.
Сградата на закритата гимназия остава необитаема. Там ще се засили охраната със СОТ. Процедурата предвижда на следващ етап сградата да премине към общината в Добрич, която ще може да я стопанисва. Ако реши са я предостави под наем или на концесия, дейностите, за които ще се даде трябва да са образователни или социални.
Професионалната гимназия по строителство и архитектура „Пеньо Пенев” е създадена през далечната 1958 година като Техникум по индустриално строителство „Петър Сарийски”. Той бе един от първите строителни техникуми в България. НДТ
 


Сходни връзки

АГОНИЯ: ГИМНАЗИЯТА ПО СТРОИТЕЛСТВО Е ЗАКРИТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди