изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:12 EEST
Американският боксьор Рой Джоунс получи руския си паспорт    
По света Боксьорът Рой Джоунс официално получи руския си паспорт, предаде ТВЦ във вторник (27 октомври). Указът, с който Джоунс получи руско гражданство, бе подписан от руския президент Владимир Путин на 12 септември. „Радваме се, че той ще играе за Русия“, каза промоутърът на боксьора Владимир Хрюнов.Самият Джоунс подкрепи тези думи и допълни, че обича Русия и ще живее там.

„Това е много голяма крачка за мен. Много съм щастлив, че ще идвам в Русия като гражданин на тази страна. Русия е страхотна държава – тук хората са чудесни. Аз съм руснак“, каза Джоунс.
Неотдавна Джоунс обяви, че ще излезе на ринга срещу американеца Антонио Тарвър на 12 декември под флага на Русия.  http://bg.rbth.com
************
Рой Джоунс-младши (на английски: Roy Jones Jr., роден на 16 януари 1969 г.) е американски професионален боксьор, настоящ Световен шампион на федерации - NABO и IBC, в категория лека-тежка.

Многократен носител на титли на федерациите WBC, WBA, IBF, IBO, NABF, WBF, IBA. През 90-те години на ХХ век Джоунс е наречен „Боеца на десетилетието“ от спортните журналисти в Америка.

Като актьор Джоунс е известен с ролята си на Капитан Балерд в „Матрицата: Презареждане“.
Олимпийски игри

Сребро     Сеул 1988    

Рой Джоунс – младши е професионален боксьор от САЩ, който е носител на множество световни титли в средна категория, супер средна, полутежка и тежка категория. Единственият боксьор, който започва кариерата си от леката средна категория и достига до най-тежките, като във всяка една от тях оставя дълбоки следи. Никой друг не е правил това в цялата над 100 - годишна история на професионалния бокс. Джоунс е обявен за „Боец на десетилетието“ за 90-те години на ХХ век от Асоциацията на боксовите журналисти в Америка.
https://bg.wikipedia.org


 


Сходни връзки

Американският боксьор Рой Джоунс получи руския си паспорт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди