изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:54 EEST
Българска следа в адската катастрофа във Франция?    
По света Нови факти около адската катастрофа, станала на 23 октомври между автобус и камион в югозападна Франция, публикува сайтът whatdoesitmean.com. Според източника камионът, причинил инцидента, е бил български, превозвал е контрабандна пратка от 2 тона каптагон и не е блъснал автобуса, а е бил отвлечен от четирима саудитци, които са изнесли стоката, сложили са термобаричен заряд и са го активирали в непосредствена близост до автобуса.

От снимките е видно, че удар не е имало. А и нафтата не гори така. Впоследствие саудитците са излетели със стоката, но са били принудени да кацнат в Ливан.

Не случайно анализаторите наричат каптагона "новото оръжие на "Ислямска държава" и "Ал Нусра". Войната превърна Сирия в един от големите производители и потребители на амфетамини. Травмата от бруталната гражданска война подхранва търсенето, а липсата на ред създава възможности за производителите.

Експерти по наркотиците, търговци и местни активисти казват, че производството на най-популярния стимулант в Сирия, известен с бившето си търговско название “Каптагон”, се е увеличило през 2013 година, изпреварвайки производството в други страни от региона като Ливан. Саудитска Арабия е получила през 2010 година, тоест преди конфликта, около 7 тона каптагон, една трета от световните доставки, по данните на Службата на ООН за контрол на наркотиците и предотвратяване на престъпленията.



Както БЛИЦ съобщи, тежкият инцидент с 43 загинали стана рано сутринта на 23 октомври на тесен пътен участък край град Либурн, провинция Жиронда. Катастрофата е между автобус и камион. 38 от загиналите са пътници от автобуса, сред загиналите е и шофьорът на камиона. Жертвите от автобуса не са могли да излязат от превозното средство. Повечето загинали са възрастни хора, които отивали на екскурзия. Живи са останали 8 души, като трима от тях са пострадали.

Това е най-смъртоносната катастрофа във Франция от 1982 година.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Българска следа в адската катастрофа във Франция? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди