изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:16 EEST
ДЕМОКРАЦИЯ: Скандал: Преподавател спи със студентки от Софийския срещу шестици!    
Новини Менте журналистът Иван Бакалов, който с днешна дата списва почти безизвестен сайт, прибира тлъсти пачки и като преподавател в Софийския университет. Застаряващият фотограф, който незнайно защо се смята за част от пишещата гилдия, имал тесни връзки с ръководството на факултета по журналистика, пише crimes.bg.

Благодарение на това всеки семестър си докарвал сочни преподавателски хонорари, водейки курс по дигитална фотография и по пресфотография.  Най-скандалното в случая обаче не са парите, а нематериалните блага за Бакалов. Става дума за бурни интимни преживявания с млади студентки, главно от провинцията, оплакват се пострадали. Тях, изникващият от всяка телевизия да разнася доноси журналист, си гарантирал срещу отлични оценки в студентските книжки на по-амбициозните девойчета. 

Момиче, изкарало курса на Иван Бакалов преди време, разкри, че той има специално отношение към студентите от женски пол и още в началото на семестъра си набелязал по-красивите й колежки, които веднага поканил на частен курс по фотография.  „Събра ни и каза, че има възможност за допълнителни часове по практика в някакъв негов офис, ако имаме засилен интерес към фотографията. Бяхме само 6 момичета, но най-хубавите. Първоначално прозвуча като покана, но после започна да става настоятелен и стана ясно, че ако не го направим, няма да минем лесно изпитите”, обяснява една от пострадалите от мераците на застаряващия менте журналист.  По думите й Бакалов започнал след лекциите да атакува поотделно всяка от девойките. От нея конкретно искал да отиде през уикенда в неговия офис, но не на сайта му, а някакъв таен.  „Каза, че имал някакво местенце, където ходел да снима и имал техника.

Освен това там разполагал с много интересни вина, които му били страст. Обеща да ме научи да дегустирам вино и да си изкараме приятно.  Тогава разбрах, че става дума за нещо повече от уроци и се дръпнах, но той буквално ме изнудваше”, обяснява пострадалата. Момичето в крайна сметка не отишло да среща с Бакалов и едва успяло да завърши семестъра си в Софийския университет, именно заради неговия курс.  Три от другите нейни колежки, които преди това били атакувани за специалния курс от скандалния журналист обаче получили пълни шестици и то, без да са ходили на изпита. „Направиха се на ударени, когато ги попитах със секс ли са си платили отличните оценки. Само едната си призна, че е спала с него и е ходила в тайния му офис.

Бил близо до Първо районно в „Слатина”. Въобще не са снимали нищо, а само й е завъртял главата с виното и готово”, разкрива още една от пострадалите от секс мераците на Иван Бакалов. За капак пишман журналистът е регистрирал сайта си и в Министерство на образование по проект за студентски практики и така също привличал по-красивите девойки от курса си. Гарантирал им стаж в анонимната си медия, ако са склонни да се сближат, разказва още момичето.

В последните години в медийното пространство пък Иван Бакалов се прочу като подсъдим. Банкерката Петя Славова, която притежава „Инвестбанк”, е завела съдебно дело срещу сайта му и срещу него персонално.  Поводът са серия от статии, в които Бакалов твърди скандално, че сметки на клиенти на банката изчезват пари. Славова иска 100 хил. лева обезщетение заради материалите и е на път да осъди компрометирания бивш фотограф.  Самият той не спира да твърди, че е напълно независим и издържа сайта си сам, набирайки в нарочна сметка дарения от свои читатели. В гилдията обаче се говори, че във въпросната сметка влизат основно пари от само един от броящите се на пръсти негови читатели – Моника Станишева, чиито интереси Бакалов от години защитава не само с десетки статии и коментари, но и публично със стотици писания из фейсбук и бръщолевения из телевизиите.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ДЕМОКРАЦИЯ: Скандал: Преподавател спи със студентки от Софийския срещу шестици! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди