изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:30 EET
Stratfor: Германия преосмисля отношенията си с Русия    
По света Визитата на вицеканцлера и министър на икономиката на ФРГ Зигмар Габриел в Москва свидетелства, че Германия преосмисля своите отношения с Русия, считат анализаторите от американския изследователски център Stratfor. В сайта на организацията се казва, че макар официалната цел на визитата да е обсъждане на двустранния стокооборот, срещата предполага, че Берлин търси начини да смекчи или даже да отмени сегашните наказателни мерки против Москва.

Санкциите на ЕС усложниха експорта на стоки в Русия. В първата половина на 2015 г. доставките на немска продукция за РФ са намалели с 32% спрямо същия период на миналата година. Икономическият ръст в Европа е крехък и Берлин се стреми към диверсификация на своя експорт.

Берлин е заинтересован и от укрепване на енергийните връзки с Москва. Освен това Германия разглежда Русия като ключов играч в разрешаване на сирийската криза, свързана с наплива на бежанци в Европа. Позицията на Берлин по отношение към правителството на Башар Асад винаги е била по-мека, отколкото в другите европейски страни, считат анализаторите.

Според тях, Германия може да дефинира причини за смекчаване на позицията по отношение на Москва, тъй като през последните месеци обстановката в Украйна остава стабилна. Държави като Италия, Франция, Чехия, Унгария и Гърция само биха приветствали подобряването на отношенията, пишет Stratfor.

 


Сходни връзки

Stratfor: Германия преосмисля отношенията си с Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди