изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:03 EEST
Ужасът на Хелоуин: Клубът избухнал по време на песента за смъртта "Денят, в който ще умрем" (ВИДЕО)    
По света Взрив и пожар в нощен клуб в румънската столица Букурещ по време на рок концерт по случай Хелоуин погуби 27 души. Местните власти съобщиха, че в болница са приети 88 пострадали при експлозията в клуб Colectiv. По други данни обаче, броят на ранените е над 150, като се очаква броят на загиналите да нараства.

Според първоначалната информация, пожарът избухнал точно когато групата Goodbye to Gravity изпълнявала песен за смъртта с името „Денят, в който ще умрем”. Пламъците лумнали, след като фойерверки запалили дървено скеле или окачен таван. Последвал взрив. При това посетителите на клуба първо си помислили, че пожарът е част от среднощното шоу и не са реагирали веднага. По предварителни данни в момента на експлозията в сградата е имало 300 до 400 младежи. 

След взрива в помещението по улиците можеха да бъдат видени хора, загърнати в спасителни одеяла и в състояние на объркване. Хората са получили първа медицинска помощ за своите изгаряния и травми директно на тротоарите пред клуба. За да се справи със ситуацията, местните власти издигнаха на местопроизшествието и полева болница.

След като новината за трагедията се разпространи, роднини на посетителите на клуба се стекоха на мястото. За да стане хаосът пълен, повечето посетители на клуба не са носели със себе си своите лични документи, затова някои от жертвите не можеше да бъдат разпознати веднага. „Дъщеря ми не си вдига телефона. Искаме да разберем жива ли е”, казва притеснена майка, облечена в черно яке.

Местните медии съобщиха, че първите линейки са пристигнали 11 минути след подаването на сигнал за пожара в 22:32 часа местно време. Виктор Йонеску, който е бил в клуба по време на трагедията заедно с приятелката си, разказа пред телевизия „Антена 3”, че „хората са припадали от вдишания дим. Настъпил е тотален хаос, хората са се сблъскали, падали са на земята и другите са ги стъпквали”. Друг очевидец разказа пред телевизията, че пламъците са обхванали посетителите, като са изгорили кожата и дрехите им.

„Това е безпрецедентна трагедия и спасителната акция също е такава”, заяви представителят на здравното министерство на Румъния Раед Арафат. Министърът на вътрешните работи на Румъния Габриел Опря свика извънредно заседание на правителството, на което да бъде обсъдена ситуацията.

Президентът на Румъния Клаус Йоханис заяви, че е шокиран от случилото се в нощното заведение, където в резултат на пожар загинаха 26 души. „Шокиран съм и дълбоко съм опечален от трагедията, която се случи днес вечерта в центъра на столицата. Това е много печален момент за нашата нация”, написа държавният глава в профила си във Фейсбук.  Президентът също изрази съболезнования на семействата на загиналите и пострадалите и увери в пълна подкрепа онези, „които участват в спасяването”. Йоханис обмисля да обяви национален траур във връзка с трагедията.

Премиерът Виктор Понта прекъсна визитата си в Мексико, за да се върне по спешност в Букурещ.

Местни медии съобщават, позовавайки се на очевидци, че след взрива и пожара в нощния клуб, на линейките не достигат бутилки с кислород за ранените. В болниците на Букурещ, където се приемат ранените в резултат на взрива и пожара в нощния клуб Colectiv, не достигат болнични легла, съобщиха за телевизионния канал TVR представители на румънското министерство на здравеопазването. Министерството призова жителите на столицата да дават кръв за пострадалите.

Броят на пострадалите в резултат на пожара в нощния клуб Colectivу в Букурещ приближава 200 души. Това съобщи на журналистите министърът на вътрешните работи на Румъния Габриел Опря. „Ранените са страшно много. Към момента е известно за 180 пострадали. Те са хоспитализирани. Загинали са 26 души”, каза Опря.

В Букурещ е обявен код червено за извънредна ситуация. „Пациентите, които пристигат при нас, са в много тежко състояние. Става въпрос за хора между 18 и 25 години. Изгарянията им достигат до 70-80% от телесната им повърхност. За съжаление, може да се каже, че броят на загиналите ще се увеличи”, казаха от общинската болница на Букурещ (Spitalul Municipal). http://www.blitz.bg














 


Сходни връзки

Ужасът на Хелоуин: Клубът избухнал по време на песента за смъртта "Денят, в който ще умрем" (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди