изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-10-02 @ 01:37 EEST
СЪДЪТ ОБРАЗУВА ДВЕ ДЕЛА ЗА НОВО ПРЕБРОЯВАНЕ НА БЮЛЕТИНИТЕ ЗА КМЕТ И СЪВЕТНИЦИ    
Ред и сигурностАдминистративният съд образува две дела по жалба на ПП ГЕРБ за повторно преброяване на бюлетините от първи тур за кмет и общински съветници, съобщиха от местната централа на партията. ПП ГЕРБ подаде жалбите заради множеството сгрешени и поправени в последствие изборни протоколи, което е грубо нарушение на изборния процес.

Членове на различни секционни избирателни комисии са съобщили, че в изборната нощ, при предаването на протоколите от секционните на общинската избирателна комисия, след проверката поради множеството грешки в тях на място в ОИК са извършвани поправки, допълнения и задрасквания.
Към жалбата е приложен списък с 21 секции със сгрешени протоколи от общо 129 секции.
Най-фрапиращите нарушения са от секция номер 6, в която 125 гласа, подадени за общинските съветници на ГЕРБ, са записани на Съюз на патриотични сили „Защита”.
При сравнение на предоставеното копие от този Протокол от застъпника на ПП „ГЕРБ” с обявения Протокол на уеб-страницата на ОИК става ясно, че в Протокола има допълнителни поправки, направени след съставянето му.
Първоначално е записано, че за ПП „ГЕРБ” са подадени 0 бюлетини, а в същото време в раздела за преференции са посочени 89 бюлетини без преференции, а 36 бюлетини са разпределени между кандидатите, като общият брой на бюлетините с и без преференции е 125, точно колкото е посочен за действителните гласове на „Съюз на патриотични сили „Защита”.
При сравнение с обявения Протокол на тази секция от сайта на ОИК става ясно обаче, че посочените 125 действителни гласа, впоследствие са задраскани и за действителни гласове, получени от тази партия, е посочено 0, а под №4 за ГЕРБ нулата е поправена на 125, като до поправката има 3 подписа.
Друг скандален случай е в секция 116, където първоначално е записано, че кандидатът за кмет Йордан Йорданов е получил 0 гласа на първи тур, след което цифрата е задраскана и е написана цифрата 27.
При сравнение на всички 128 Протокола на различните секционни комисии, обявени на сайта на ОИК, е видно, че само в 42 от протоколите няма поправки, а всички останали са с нанесени поправки, като единственото неясно в случая на кои политически партии са разменени резултатите и дали отразените резултати в тези 42 протокола са верни, посочват от партията.
След като ОИК е предала жалбите за решение на Административния съд-Добрич, магистратите са решили да образуват две дела, за да разгледат фактите. НДТ
 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОБРАЗУВА ДВЕ ДЕЛА ЗА НОВО ПРЕБРОЯВАНЕ НА БЮЛЕТИНИТЕ ЗА КМЕТ И СЪВЕТНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди