изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:13 EEST
ПРИКЛЮЧВА ПРОЕКТ „ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ – КРУШАРИ“    
НовиниОбщина Крушари успешно реализира проект по ОП РЧР „Защитено жилище – Крушари“. Резултатите от реализирането на проекта бяха отчетени на заключителна пресконференция. Стойността на разходите по проекта са над 78 000 лв.



В продължение на 15 месеца екипът за управление на проекта успя да организира изпълнението на всички проекти дейности, свързани с подбор на персонала на новата услуга, подготовката на младежите от ДДУИ – Крушари за преместване, както и самия процес на преместване.
Осем девойки и младежи получиха реална възможност да живеят в семейна среда в добре уреден и обзаведен дом. На разположение на младежите са самостоятелни стаи, санитарни помещения, кухненски блок, трапезария и дневна. Голямата градина на защитеното жилище позволява потребителите да придобият трудови навици чрез създаване на цветни лехи, зеленчуково петно, място за спорт.
От 1 ноември дейността на защитеното жилище продължава като делегирана държавна дейност с осигурено финансиране от държавния бюджет. НДТ


 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧВА ПРОЕКТ „ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ – КРУШАРИ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди