изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:22 EEST
ТРУДОВИТЕ ИНСПЕКТОРИ ПОДАДОХА СИГНАЛ ДО ПРОКУРАТУРАТА    
НовиниДирекция „Инспекция по труда“ в Добрич през септември е извършила 97 проверки, от които 72 по мерки от годишния план и 18 за проучване на жалби и сигнали. От общия брой проверки, 21 имат характер и на последващи проверки по изпълнение на предписанията от предходни проверки, съобщават от ДИТ.

По време на проверките са констатирани 364 нарушения на трудовото законодателство, от които 176 по осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд и  188 по трудовите правоотношения. От последните, 37 касаят възникване на трудовите правоотношения, 12 - по работното време, 1 нарушение по отпуските, 15 по заплащането на труда, 29 по предоставянето на документи свързани с трудовите правоотношения и др. Четирима са открити да работят, без да имат писмени трудови договори или са допуснати до работа, преди да бъде изпратено уведомление  до НАП. За отстраняване на констатираните нарушения  са дадени 421 задължителни за изпълнение предписания.
На работодателите, допуснали нарушения на трудовото законодателство, са съставени 18 акта. От тях 6 са за нарушения по осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд и 12 - за нарушения по трудовите правоотношения. В пет от случаите става въпрос за неизпълнени предписания по заплащането на труда.
Всички актове са съставени на работодатели, с изключение на един, който е съставен на физическо лице. Подаден е един сигнал до прокуратурата във връзка с установени закононарушения, които съдържат данни за извършено престъпление.
През септември са издадени 17 наказателни постановления. Влезлите в сила наказателни постановления са 18 за 9500 лева.
През месеца са постъпили 33  жалби и сигнали за нарушения на Кодекса на труда, разгледани и решени са 21. Характерното за тях е, че са по въпроси, свързани предимно с неизплащане на трудово възнаграждение, обезщетение за отпуск, непредоставяне на документите по прекратяване на трудовите правоотношения, работа извън установеното работно време. НДТ


 


Сходни връзки

ТРУДОВИТЕ ИНСПЕКТОРИ ПОДАДОХА СИГНАЛ ДО ПРОКУРАТУРАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди