изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:06 EET
Западът е готов да се придвижи към Русия    
По света Ситуацията в света се формира по такъв начин, че Западът е готов да се придвижи към Русия, заяви бившия посланик на Великобритания в Москва Тони Брентън в интервю за RT.

Той уточнил, че идеята за „замразяване” на отношенията с Русия била предизвикана от ситуацията около Украйна. Западът, отбелязал той, вече демонстрира, че порицава политиката на Москва, обаче мерки като санкциите така и не сработиха и може да се върнат нормалните отношения.

На взаимоотношенията на Русия и Запада е повлияла и операцията в Сирия. „С течение на времето стана все по-очевидно, че с Русия имаме една цел. Такива американски политически дейци като Кисинджър и Картър написаха обръщения към американското правителство с призив да си сътрудничат с Русия по този въпрос” – заявил Брейтън.

Отначало Западът беше против на власт да остане Башар Асад, обаче сега се налага мнението той да си отиде „в продължение на обоснован срок” и това определено е придвижване напред, е уверен Брентън.

„Ние сме съгласни, че Асад трябва да си отиде по такъв начин, че да не остави след себе си хаос, при който властта може да я овладеят ислямистите. Така че общите интереси са достатъчно” – отбелязва той.

Брентън счита, че Асад непременно трябва да участва в преходния процес, доколкото представя сегашното правителство, обаче след това трябва да се оттегли от властта.

„Аз се надявам, че Великобритания ще възобнови отношенията с Москва” - е категоричен Тони Брентън.  http://pik.bg

 


Сходни връзки

Западът е готов да се придвижи към Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди