изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:59 EEST
Ползотворен разговор за задълбочаване на българо-украинските контакти    
НовиниДнес в рамките на посещението си в Добрич, Н. Пр. Микола Балтажи - посланик на Украйна у нас, бе поканен на опознавателна визита от Областния управител д-р Маргарита Новоселска.
PN 034-15 5.11.2015 ДОБРИЧ: Областният управител д-р Маргарита Новоселска прие посланика на Украйна у нас Микола Балтажи.


            Дипломатът разказа за нелекия период, който изживява сега неговата страна, за трудния старт на предприети реформи в 64 сфери на дейност, за предстоящите стъпки в процеса на децентрализация. Посланик Балтажи изяви интерес към възможностите за икономическо сътрудничество и установяване на контакти на регионално ниво, като допълни, че има интересни предложения от аграрната сфера.

         Областният управител д-р Новоселска посочи, че има реален шанс да се даде тласък на този процес след 1 януари 2016 г., когато ще бъде въведена Зоната за свободна търговия в рамките на Спогодбата за асоцииране между Украйна и Европейския съюз. Този акт ще открие добра възможност за бизнеса от двете страни.        

Д-р Маргарита Новоселска изрази готовност да се работи за създаването на благоприятен климат за партньорски отношения, за насърчаване на инвеститорския интерес, а също така за обогатяване и задълбочаване на връзките в сферата на туризма, което е от взаимен интерес.

         По-късно през деня, Областният управител и Н. Пр. Микола Балтажи положиха цветя на новооткрития паметен знак в Добрич "В памет на таврийските българи".

 

 


Сходни връзки

Ползотворен разговор за задълбочаване на българо-украинските контакти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди