изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:10 EEST
ДОНКО МАРЕВ БЕ ИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
Новини Първото заседание на Общинския съвет на община Добричка за мандат 2015/ 2019 година се проведе днес. То бе открито от областния управител д-р Маргарита Новоселска. Да ни е честит новият мандат на местната власт на най-голямата община в област Добрич, каза д-р Новоселска. Тя призова съветниците да спазват върховенството на закона и в действията си да се ръководят от интересите на жителите на община Добричка.

Секретарят на Общинската избирателна комисия Диана Далакманска връчи удостоверенията за избирането им на кмета на община Добричка Тошко Петков, общинските съветници и кметовете на 47 села, които положиха и клетва. В състава на ОбС влизат четирима представители на местната коалиция "Ново начало за Добричка" - Илдъз Юнус, д-р Ердинч Хаджиев, Пламен Недев и Джевджет Мехмед, трима от коалиция "Земеделци" - Дико Иванов, Димитър Стоилов, Павел Костадинов, седем от ПП ГЕРБ - Светослав Димитров, Димитър Чернев, Живко Желязков, Пламен Станчев, Добромир Дечев, Кадир, Пламен Тодоров, и седем от БСП- д-р Даниела Йорданова, Милена Димитрова, Петко Игнатов, Надежда Василева, Донко Марев, Йордан Йорданов и Ярослава Василева. 

След като получи удостоверението си Тошко Петков изказа благодарност на жителите на общината, които са гласували за него, на БСП и на досегашния кмет Петко Петков. "Приемам работата си като голяма отговорност. Имам достатъчно сили и без съмнение натрупан опит. Това ми дава основание да считам, че ще бъда полезен и успешен кмет на община Добричка, реализирайки както собствения си потенциал, така и възможностите и предложенията на общинските съветници, на кметовете и общинската администрация, на кметските наместници и най-вече на жителите на общината като цяло", каза Тошко Петков.
Заседанието бе ръководено от най-възрастният общински съветник Пламен Станчев. "Убеден съм, че всички съветници със своя голям образователен, професионален, житейски и административен опит ще вземат най-правилните и справедливи решения за развитието на общината, за нейното издигане в икономическата карта в областта и на страната. ще се грижат за хората, защото те го заслужават", каза Станчев.



За председател на Общинския съвет с 14 гласа при присъстващи съветници бе избран Донко Марев от БСП. Той е роден на 20 юли 1952 година, женен е, с две деца. Има две висши образования, магистър е по икономика. Донко Марев бе съветник и в предния ОбС на община Добричка, оглавяваше комисията по финанси. Доскоро ръководеше добричкия клон на Общинска банка. Той призова съветниците да заровят оръжията на предизборната битка и да работят така, щото да спазят положената клетва - да работят за просперитета и развитието на общината. "Аз ви обещавам, че ще бъда председател на всички партии, няма да има наши и ваши. Призовавам и у вас същото мислене и същата посока за работа и действие", каза Донко Марев. НДТ


 


Сходни връзки

ДОНКО МАРЕВ БЕ ИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.56 секунди