изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:51 EET
БЪЛГАРСКА ПРОСТОТИЯ: Кристалина Георгиева поведе скандална война срещу Ирина Бокова за шеф на ООН    
Новини Поредната интрига на злополучния олигарх Иво Прокопиев - Прокопиев е на път да постави България в изключително неприятна ситуация, пише ПИК. От известно време Прокопиев изпадна пълна безтегловност, след като упорито се заговори, че дори и президентът е загубил доверието си в него след разкрития за изключителна подлост спрямо семейството му.

Най-новата интрига на кръга „Капитал“ е лансирането на Кристалина Георгиева като алтернативна кандидатура на официалната на България Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Самата Георгиева не за първи път ползва инструмента Прокопиев, за да оказва въздействие върху правителството и Бойко Борисов. Този път обаче групата е на път да вкара Борисов в тежка международна интрига, да урони реномето на държавата, но и нещо повече – да пропилее един исторически шанс. Шансът светът да се управлява от българка.

В новия си брой храненикът на "Америка за България" - вестник „Капитал", излиза с гнусната инсинуация, че международната подкрепа на Бокова спадала. Още по-нелепо звучи финалът на тази публикация, който призовава министър–председателя да вземе решение. При това при взето вече решение на кабинета "Борисов" още в началото на 2015 г.!

Самата Кристалина официално твърди, че за нея коментарите за кандидатуата й за ООН са чест, но тя е "фокусирана само върху настоящата си работа“. Значи тя хем се фокусира, хем праща старите си дружки от "Икономедия" да разфокусират обстановката.

Преди по-малко от месец държаният секретар на САЩ Джон Кери беше на крака при Бокова в Париж и засвидестелства своето признание за дейността й. Дни по-късно позициите на Бокова  бяха оценени и от председателят на Кнесета (парламента) на Израел Юли Еделщайн, който благодари на Генералния директор на ЮНЕСКО.

Известно е, че Бокова се радва на изключителна подкрепа на френското правителство за цялостната си дейност. Представителят на Китай в ЮНЕСКО Хао Пинг отново преди броени дни заяви: “Бокова умее много добре да балансира в отношенията си с големите държави".

И поясни, че 1,3 милиарда китайци знаят, че генералният директор на ЮНЕСКО е Ирина Бокова и тя е от България.

Президентът на Уругвай Табаре Васкес Росас (държавата е непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН и също ще има решаващ глас в бъдещото заседание) миналата седмица посети централата на ЮНЕСКО и представи лично на Ирина Бокова плановете на правителството си в областта на образованието.

От началото на тази седмица в Париж се провежда 38-а сесия на Генералната конференция  ЮНЕСКО в Париж. Вчера със съвместни изявления по остри политически поблеми Бокова излезе първо с външния министър на Русия Сергей Лавров, а след това и с втория по ранг в Държавния департамент на САЩ Антъни Блинкен. Мeждународнните мeдии са пълни със снимки на Бокова с всички световни лидери, списание Форбс излезе с материал със заглавие „Тази жена най-вероятно ще е следващия генерален секратар на ООН“.

Всичко това в новия брой на "Капитал" е описано като "спадаща международна политическа подкрепа".

Е, това ако не е наглост и манипулация от стожера на етичната журналистика, здраве му кажи.

Ирина Бокова без съмнение е най-успелият български политик в чужбина, при това този успех е напълно незаслужено принизяван и омаловажаван у нас. Тя е на "ти" с почти всички световни лидери, направи България популярна в цял свят, при това два пъти спечели поста генерален директор на ЮНЕСКО.

От месеци наред обаче вицепрезидентът на ЕК Кристалина Георгиева се е прицелила в поста на Генерален секратар на ООН и макар добре да съзнава, че няма никакви шансове, очевидно е решила, ако не друго, поне да размъти водата.

Източници от Брюксел шушукат, че Георгиева вече работи подмолно и организира кампании срещу Бокова, дясна ръка в това й бил Стефан Тафров – официалният представител на България в ООН, известен хомосексуалист.

Говори се, че двамата дори се опитват да саботират предстоящото посещение на Бокова в Американския конгрес, като по същото време организират лекция на Георгиева по въпросите на бежанците. Апропо, именно като комисар по хуманитарната политика и сега като комисар по бюджета, Георгиева насочи повече от 1 млрд. евро към ООН от бюджета на ЕК за справяне с бежанската криза.

Миналата седмица говорителят на ЕК Маргаритис Схинас обяви, че Кристалина Георгиева е обсъждала възможността да поеме ООН с председателя на комисията Жан-Клод Юнкер.

Това поставя Георгиева в доста неловко положение – нима няма конфликт на интереси? Нима тя прави своята кампания за генерален секретар с пари на ЕК? Вярва ли си Кристалина Георгиева, че държавите – членки на Съвета за сигурност САЩ, Китай, Русия, Велокобритания и Франция биха могли да подкрепят представител на Европейската комисия за поста генерален секретар, когато светът ври и кипи и в момент, в който ЕС показа изключителна недалновидност и липса на лидерство?

Не поставя ли Георгиева Юнкер в неловко положение, защото има и други кандидати от държави – членки на ЕС, които вече са номинирани и с невъздържаните си камании Георгиева притиска и него? Готов ли е Бойко Борисов да гледа как една българка подлива вода на друга и как България губи международен авторитет? И защо е този напън България да изгуби възможности, а да спечели отново само скандали...

Интересна е и ролята на Стефан Тафров, който е официален представител на България, а излиза, че работи срещу България, защото официалната кандидатура на страната ни според решенията на два кабинета – този и предишния – е Ирина Бокова!

На фона на изключителните успехи на Бокова по света обвиненията срещу нея у нас са само, че е дъщеря на баща си.

Измислени морализатори като Прокопиев предпочитат да твъдят, че Бокова е комунистка, а крият грижливо факта, че именно Ирина Бокова преди точно 20 години в далечната 1995 г. подаде молбата на България за членство в ЕС. В изданията на "Икономедия" няма да прочетете, че Генералният директор на ЮНЕСКО е с ранг на заместник-генерален секретар на ООН, което дава изключителни предимства на Ирина Бокова.

Ако България смени кандидатурата си, ще загуби шанса си, но и нещо повече. Има вариант да даде преднина на македонския кандидат, който е от албански произход и с принадлежност към сръбските служби, а най-лошият вариант е да пропилее изобщо шансовете на Източна Европа и да даде преднина на Латинска Америка.

Кому е нужно това?

България няма време за интриги и експерименти – имаме исторически шанс да сме първата държава от Източна Европа, която през цялата 70 годишна история е управлявала ООН. Ще го пропилеем ли заради Прокопиев?

http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКА ПРОСТОТИЯ: Кристалина Георгиева поведе скандална война срещу Ирина Бокова за шеф на ООН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди