изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:30 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: "Соколите на пустинята" и сирийската армия изритаха терористите от стратегически пункт (ВИДЕО)    
По света Сирийските войски и опълченци, под прикритието на авиогрупата на Русия, със серия последователни удари успяха да освободят окупириания от "Ислямска държава" стратегически важен пункт Гмам в провинция Латакия, съобщава тази сутрин lifenews.ru. Терористите са се опитали с няколко контраатаки отново да влязат в града, но нападенията им са отблъснати.

От височините около Гмам, който местните жители наричат "Вратата към пристанището", терористите са държали под обстрел Латакия, в чиито предградия е базирана руската авиогрупа. Стратегически важният населен пункт, от които мирните граждани са избягали или са били избити, е бил атакуван от подразделения на правителствената сирийска армия и опълченци от отряда "Соколите на пустинята". 

След като са превзели Гмам, те открили под руините му цял подземен град на терристите с множество тунели, блиндажи, складове за оръжие и боеприпаси. Някои от джихадистите са успели да избягат по тунелите. 

"Нусра, "Ислямска държава", Свободна сирийска армия - всеки ден те излизат с нови имена. Който им дава парите, той ги кръщава. В началото се опитваха да се съпротивляват, но когато разбраха, че няма да се откажем да вземем града избягаха по тунелите", разказва опълченецът Ал-Вазир.

"Ние унищожихме зенитно въоръжение на терористите, отрязахме пътищата им за снабдяване. Искам да потвърдя, че сътрудничеството между сирийската и руската армия е много точно. Руската авиация успя да ги удари точно там, където беше пункта им за управление в района", свидетелства командващият на операцията Ибрахим.

Армията на Дмаск продължава да изтласква терористите към планините, активни бойни действия се водят в районите между Идлиб и Хама. 

Самолети на сирийската правителствена армия са нанесли поредица от въздушни удари срещу укрепени позиции на „Ислямска държава“ в провинция Алепо като са нанесли тежки загуби на джихадистите, съобщава от своя страна Fars.

Поразени са позиции на ИДИЛ в района на селата Тал Истабал, Тал Фаури, Шейх Ахмад и Ал баб. По предварителни данни убити са десетки екстремисти, унищожени са автомобили и екипировка на джихадистите.  http://www.blitz.bg



ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ:Генералният щаб на Русия: Продължаваме да мачкаме терористите в Сирия, рано е да се говори за победа (ВИДЕО)
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ:Генералният щаб на Русия: Продължаваме да мачкаме терористите в Сирия, рано е да се говори за победа (ВИДЕО)
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: САЩ убиха германския рапър „Десо Дог“, присъединил се към „Ислямска държава“
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Отряд командоси на ИД, обучени от US-инструктори, се предадоха в плен
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Разведките докладват: Самолети от Турция спасяват 500 екстремисти от ударите в Сирия
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Daily Mail: В Сирия е унищожен лидер на групировката „Джебат ал-Нусра“
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Племе, за чиято жестокост се носят легенди, премина на страната на Асад в борбата с ИД
  8. Експерт разкри сензационно: Защо "Ислямска държава" има възход? Кои са бойците й? Ще има ли нова световна война?
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Иракското разузнаване: „Ислямска държава“ печели по 50 милиона долара месечно в Турци
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: САЩ, Турция и Саудитска Арабия не се разбраха с Русия за Асад
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: "Соколите на пустинята" и сирийската армия изритаха терористите от стратегически пункт (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди