изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:01 EEST
СЪДЪТ НАСРОЧИ ДЕЛОТО ЗА ИЗБОРА НА КМЕТ    
Ред и сигурностАдминистративният съд в Добрич насрочи за 12-и ноември делото за избора на кмет на областния град. Съдебното производство е по жалба на ГЕРБ, с която се иска решението на Общинската избирателна комисия /ОИК/ за резултатите от балотажа на 1 ноември да бъде отменено.

Според жалбата, налице са множество нарушения при преброяването и отчитането на изборните резултати в протоколите на СИК, което е видно от извършените множество поправки в тези протоколи. Конкретно са посочени по номера протоколите, в които са извършени поправки. Сочи се и, че в протоколите на СИК от първия тур на изборите, проведен на 25 октомври също има множество поправки, като са посочени коригираните протоколи по номера.
Претендира се отмяна на решението на ОИК за обявяване на окончателните резултати за избиране на кмет на Община град Добрич и обявяване на избора за кмет на Йордан Йорданов за недействителен.
Административният съд задължава ОИК да представи до 9 ноември заверени преписи на протоколи на СИК от двата тура, а до 11 ноември - и бюлетини от гласуването в определени секции.
На балотажа кандидатът на Реформаторския блок Йордан Йорданов спечели кметския пост с 50.61 на сто от вота срещу кандидата на ГЕРБ Детелина Николова, за която гласуваха 49.39 на сто от избирателите, според решението на ОИК. НДТ


 


Сходни връзки

СЪДЪТ НАСРОЧИ ДЕЛОТО ЗА ИЗБОРА НА КМЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди